logo
wvhj2023
© SMA
© SMA
6 september 2023

SMA lanceert nieuwe thuisbatterij voor zonnepanelen SMA Home Storage

SMA lanceert SMA Home Storage: een nieuwe thuisbatterij voor zonnepanelen. Het is een toevoeging aan het residentiële portfolio en is leverbaar in 5 varianten met een opslagcapaciteit van 3,2 tot 16,4 kilowattuur.

De SMA Home Storage batterij kent namelijk uitbreidbare capaciteit, doordat huiseigenaren 1 tot 4 modules kunnen toevoegen. Deze modules kunnen horizontaal of verticaal worden gemonteerd in 4 verschillende configuraties, wat talloze plaatsingsmogelijkheden biedt. Van vrijstaande tot wandgemonteerde en rug-aan-rugopstellingen. Dankzij de IP65-classificatie is installatie buitenshuis ook mogelijk.

Totaaloplossing
De SMA Home Storage biedt samen met de bestaande componenten van het bedrijf een totaaloplossing van 1 leverancier voor op maat gemaakte installaties, aangepast aan het budget en de vraag van huiseigenaren. Met het product stelt de Duitse fabrikant de manier waarop zonne-energie inspeelt op de steeds veranderende energievraag van huishoudens te transformeren.

Frenk Eillebrecht, Regional Manager Western Europe voor SMA, over het nieuwe product: ‘We engageren ons volop om schone energie te leveren voor huizen en elektrische mobiliteit in een wereld die steeds afhankelijker wordt van stroom. Ons groeiende assortiment biedt huishoudens wereldwijd krachtige oplossingen voor CO2-neutrale energiesystemen die ze zelf kunnen beheren.’

10 jaar
De SMA Home Storage kent 8.000 levenscycli en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar. Het in bedrijf stellen van de nieuwe batterij is volgens de fabrikant een fluitje van een cent. Daarvoor zorgt de plug-and-play functionaliteit met vooraf geassembleerde kabels en gebruiksvriendelijke instructies die worden geleverd via de SMA 360°-app.

Installateurs behouden volledige controle over het systeem met Sunny Portal, powered by ennexOS. Huiseigenaren kunnen hun energiestromen visualiseren en beheren via de intuïtieve SMA Energy app. Installateurs krijgen gedurende de hele levenscyclus van het project ondersteuning van de SMA Service Line of het SMA Online Service Center. Dat verlost installateurs van de coördinatie tussen meerdere contactpunten. De fabrikant ondersteunt installateurs bovendien met opleidingen van de SMA Solar Academy, van het verkoopproces tot het leveren van service aan huiseigenaren.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de SMA Home Storage in de Benelux te koop is.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten