logo
wvhj2023
© Svleusden | Dreamstime.com
© Svleusden | Dreamstime.com
30 augustus 2023

3,2 procent consumenten heeft dynamisch energiecontract, marktleider ANWB wint terrein

3,2 procent van de Nederlandse consumenten heeft een dynamisch energiecontract voor stroom. De ANWB is veruit marktleider met een marktaandeel van 40 tot 45 procent. Dat blijkt uit de energiemonitor van de ACM.

Uit de nieuwste editie van de monitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt verder dat inmiddels 7,8 procent van de kleinzakelijke energiecontracten voor stroom een dynamisch energiecontract is.

Consumenten: 232.000 dynamische contracten
Inmiddels is het aantal huishoudens met een dynamisch energiecontract voor stroom gegroeid naar circa 232.000 stuks. Dat is ruim 3 keer zo veel dan begin 2023. Het aantal huishoudens met een dynamisch energiecontract voor gas is inmiddels ook 3 keer zo groot, maar het absolute aantal is wel lager dan voor stroom. Dit kan 2 redenen hebben: veel huishoudens zonder gasaansluiting hebben een dynamisch energiecontract en / of huishoudens sluiten een variabel dan wel vast contract af voor gas.

ANWB fier aan kop
De ANWB heeft zijn overall marktaandeel voor dynamische energiecontracten sinds begin maart zien groeien van 35 tot 40 procent naar 45 tot 50 procent. Bij huishoudelijke, dynamische energiecontracten voor stroom ligt het marktaandeel daarbij iets lager dan bij huishoudelijke, dan bij dynamische energiecontracten voor gas. Ook daar staat de ANWB echter fier aan kop.

Bedrijven
De adoptie van dynamische energiecontracten lijkt bij bedrijven de afgelopen maanden sneller te gaan dan bij consumenten. Het percentage kleinzakelijke dynamische contracten is voor dag 7,6 procent en voor stroom 7,8 procent.

Van de kleinzakelijke bedrijven die op 1 maart een dynamisch energiecontract hadden, was destijds 70 tot 75 procent klant bij Nieuwestroom, dat bedraagt overall inmiddels nog maar 50 tot 55 procent. De concurrentie is daarbij divers, waarbij de ANWB in het afgelopen kwartaal ook hier aan een forse opmars is begonnen.

Bekijk hier in Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen er te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten