Solar Magazine - SOLARWATT lanceert in juni thuisaccu voor de Nederlandse en Duitse markt
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SOLARWATT lanceert in juni thuisaccu voor de Nederlandse en Duitse markt

SOLARWATT lanceert in juni thuisaccu voor de Nederlandse en Duitse markt

De media staan er vandaag vol van: BMW is Tesla te snel af met haar eigen thuisaccu. Wat is er gebeurd? SOLARWATT brengt in samenwerking BMW i, de elektrische autodivisie, in juni een accu voor thuisgebruik.

SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Met deze nieuwe-generatie accu - de MyReserve, slaan gebruiks zelf opgewekte energie thuis op, zodat deze weer gebruiken kan worden wanneer men het nodig hebt.

Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT: 'Ik verwacht dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening.'

De accu wordt op 10 juni 2015 tijdens de Intersolar in München gepresenteerd en is snel daarna ook in Nederland te koop. In het geheim was de MyReserve al geïntroduceerd, maar dit mocht nog niet eerder openbaar worden gemaakt. De accu is geschikt voor bestaande en nieuwe installaties. Alle technische details worden later bekendgemaakt.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Projectleider Zonne-Energie

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Business Developer Benelux

Fulltime (40 uur) - Benelux
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!