logo
wvhj2023
© First Solar
© First Solar
21 augustus 2023

Eerste n-type i-TOPCon zonnecellen rollen uit gigafabriek Trina Solar

Trina Solar meldt dat de eerste n-type i-TOPCon zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter deze maand uit zijn fabriek in de provincie Qinghai zijn gerold. De productiecapaciteit is 5 gigawattpiek.

De Chinese fabrikant spreekt van een mijlpaal voor de geïntegreerde lay-out van zijn n-type zonneceltechnologie van Trina Solar die de hele toeleveringsketen van ingot, wafer, zonnecel en zonnepaneel omvat.

26 procent
De zonnecellen die in de fabriek in Qinghai worden geproduceerd, bevatten de n-type i-TOPCon Advanced-technologie die in mei door de fabrikant is vrijgegeven. Door diverse innovaties – zoals geselecteerde borium emitter en de TOPCon-structuur die tot stand komt door plasma enhanced chemical vapor deposition (pecvd) – kan de zonnecel een efficiëntie van 26 procent bereiken.

Het eerst hoogvermogensproduct dat met de nieuwe zonnecellen geproduceerd wordt, is de zonnepaneelserie Vertex N 700W met een vermogen van 700 wattpiek. Het producttechnologieplatform zal volgens Trina Solar ervoor zorgen dat de efficiëntie van de zonnecellen in de toekomst toeneemt tot 30 procent.

75 gigawattpiek                                                                                                    
Tegen het einde van het kalenderjaar verwacht de fabrikant dat zijn zonnecelproductiecapaciteit 75 gigawattpiek zal bedragen, waaronder 40 gigawattpiek aan n-type zonnecellen die allemaal zijn uitgerust met n-type i-TOPCon Advanced-technologie.

Sinds eind vorig jaar heeft de Chinese fabrikant diverse n-type zonnecel- en zonnepaneelfabrieken in bedrijf genomen, waaronder 2 fabrieken voor zonnepanelen in Changzhou en Huai’an in de provincie Jiangsu met ieder een productiecapaciteit van 10 gigawattpiek.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen van Trina Solar momenteel te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten