logo
wvhj2023
© AMPYR
© AMPYR
10 augustus 2023

SolarEnergyWorks start bouw Zonneweide Tinte bij Voorne aan Zee

SolarEnergyWorks is gestart met de bouw van zonneweide Tinte. De zonneweide in Voorne aan Zee wordt gerealiseerd in samenwerking met Energiecoöperatie Voorne Putten Energie (VPE).

Verwacht wordt dat het zonnepark van SolarEnergyWorks – dat onderdeel is van Ampyr Solar Europe – in september 2023 operationeel zal zijn.

13,3 hectare
Zonneweide Tinte kent een oppervlakte van 13,3 hectare en bevindt zich in het glastuinbouwgebied tussen de Kerkhoekweg en de Konneweg. Daarbij worden op 10,5 hectare zonnepanelen gerealiseerd en de overige ruimte wordt benut voor landschappelijke inpassing en het versterken van de ecologische waarde van het gebied.

Met een verwachte capaciteit van ongeveer 10,9 megawattpiek zal zonneweide Tinte circa 3.000 huishoudens kunnen voorzien van zonne-energie.

Hoogspanningstracé
Het plangebied wordt gekenmerkt door een hoogspanningstracé van 380 kilovolt met bijbehorende masten. Tijdens de ontwikkeling van de zonneweide is rekening gehouden met het behoud van het historische erf, terwijl langs de watergang een strook van 10 tot 15 meter onbebouwd blijft. Een natuurlijke oever aan de zuidzijde van het water en een landschappelijke haag dragen bij aan een groen decor. Langs de oostrand worden kabels en leidingen vrijgehouden van opgaande beplanting, waardoor een bloemrijk grasland met kruiden ontstaat.

De voorgestelde ecologische inpassing van de zonneweide moet de lokale ecologische kwaliteit verbeteren. Er wordt gebruikgemaakt van inheemse plantensoorten, waaronder struiken met enkele boomvormers en veel besdragende planten. Gefaseerd maaien bevordert de habitat voor insecten, kleine zoogdieren en weidevogels, en stimuleert de ontwikkeling van een aantrekkelijk grasland met bloemen en kruiden.

Obligaties
Energiecoöperatie VPE zal vanaf 1 oktober obligaties gaan uitgeven. Met de opbrengst daarvan zal de financiering van het eigendomsdeel van 25 procent worden bekostigd.

Binnenkort volgt hierover meer informatie door middel van een informatiememorandum.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten