logo
wvhj2023
© AMPYR Solar Europe
© AMPYR Solar Europe
17 juli 2023

Bierbrouwer Grolsch sluit stroomafnameovereenkomst met AMPYR Solar Europe

AMPYR Solar Europe en Asahi Europa & International (AEI) – waar bierbrouwer Grolsch onderdeel van is – hebben een overeenkomst ondertekend voor de levering van zonne-energie.

Als onderdeel van deze overeenkomst zal Brouwerij Grolsch gedurende meerdere jaren elektriciteit afnemen van zonneparken en benutten voor de productie van bier.

22 megawattpiek
AMPYR Solar Europe bouwt momenteel meerdere zonneparken op diverse locaties in Nederland met een totale capaciteit van meer dan 22 megawattpiek.

‘AMPYR Solar Europe heeft een sterk portfolio van zonne-energie in Nederland ontwikkeld, dat we de komende jaren verder zullen uitbouwen’, stelt Stephen Mason, commercieel directeur van AMPYR Solar Europe. ‘Corporate Power Purchase Agreements spelen een belangrijke rol in onze leveringsstrategie. We zijn er trots op dat we duurzaamheidsgerichte organisaties zoals Asahi kunnen helpen om hun activiteiten verder CO2-vrij te maken en de energietransitie te ondersteunen’.

Europese brouwerijen
De stroomafnameovereenkomst ondersteunt AEI in de bredere duurzaamheidsambitie om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn in al zijn Europese brouwerijen.

Paolo Lanzarotti, algemeen directeur van Asahi Europe & International: ‘Deze nieuwste overeenkomst die voorziet in duurzame elektriciteit voor onze brouwerij in Nederland, markeert opnieuw een belangrijke stap voorwaarts en een significante bijdrage aan onze Legacy 2030-doelstelling om klimaatneutraal te worden in al onze brouwerijen in 2030 en in onze bredere toeleveringsketen in 2050. Meer dan ooit zetten we ons samen met onze partners in om betekenisvolle verbindingen te creëren met mensen en de planeet.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten