logo
wvhj2023
© SOLARWATT
© SOLARWATT
29 juni 2023

SOLARWATT start in Vlaanderen met verkoop thuisbatterij Battery flex

De SOLARWATT Battery Flex is per direct verkrijgbaar in Vlaanderen. De thuisbatterij die samen met BMW is ontwikkeld slaat een overschot aan zonne-energie automatisch op om op een later moment te gebruiken.

Door het toevoegen van een thuisbatterij aan een zonnepaneelinstallatie wordt de waarde van de geproduceerde elektriciteit gemaximeerd en worden Vlamingen maximaal onafhankelijk van prijsontwikkelingen op de energiemarkt.

80 procent
Met een thuisbatterij kunnen huiseigenaren hun zonne-energie opslaan en gebruiken wanneer ze die nodig hebben. De eigen consumptie van opgewekte zonne-energie wordt met de Battery Flex volgens SOLARWATT verhoogd tot ongeveer 80 procent, waar die nu 25 tot 30 procent is.

Bart Moons van Solarwatt: ‘Zodra de thuisbatterij merkt dat er stroom nodig is, wordt er razendsnel stroom afgenomen. De grote pieken 's avonds, veroorzaakt door de grootverbruikers, zullen afgevlakt worden door de opgeslagen energie in de batterij. Indien je ’s avonds een piek maakt op het netwerk door je oven aan te zetten, dan zal zo veel mogelijk stroom door de batterij worden geleverd. Zo voorkom je stroompieken, waardoor de elektriciteitskosten nog gunstiger worden. 10 procent van de kostprijs van energie wordt namelijk bepaald door die pieken.’


De Battery Flex is door SOLARWATT ontwikkeld in samenwerking met BMW door gebruik te maken van batterijcellen uit de automotive industrie. Dankzij de verschillende batterijmodules kunnen de opslagcapaciteit en prestaties volledig afgestemd worden op de behoeften van de consument. Speciaal voor de Belgische markt is de 1-fase-thuisbatterij aangepast naar een maximaal vermogen van 5 kilowatt, zoals in België is toegestaan.

De Battery Flex wordt standaard geleverd met 10 jaar garantie, inclusief een allriskverzekering op alle onderdelen. De moduleerbare Battery Flex-thuisbatterij is daarnaast volgens SOLARWATT ook voor monteurs een uitkomst. Geen enkel onderdeel is zwaarder dan 25 kilogram, waardoor de thuisbatterij eenvoudig en door 1 persoon gemonteerd kan worden.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de thuisbatterij SOLARWATT Battery Flex te koop is.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten