logo
wvhj2023
© Tobias LIndner | Dreamstime.com
© Tobias LIndner | Dreamstime.com
14 juni 2023

Subsidie voor bedrijven die gebouweigenaren helpen verduurzamen met innovaties

Bedrijven die gebouweigenaren helpen verduurzamen met kleine innovaties kunnen vanaf 3 juli subsidie aanvragen via de regeling Topsector Energie Gebouwde omgeving (TSE Gebouwde Omgeving).

De subsidie kan aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is bijvoorbeeld bedoeld voor nieuwe of duidelijk verbeterde zonnestroomsystemen voor gebouwen en oplossingen voor een duurzame – al dan niet collectieve – warmte- en koudevoorziening.

Ontwikkelen en verbeteren
Het doel van de subsidie TSE Gebouwde omgeving is producten en diensten te ontwikkelen en te verbeteren. Bedrijven en kennisinstellingen moeten er daarbij voor zorgen dat hun idee binnen 3 jaar leidt tot een eerste gebruik in Nederland en helpt bij de verduurzaming van gebouwen.

TSE Gebouwde omgeving is een aanvulling op de subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). In de vaak grote projecten die voor MOOI-subsidies in aanmerking komen, is niet altijd ruimte om kleinere innovatieve ontwikkelingen op te pakken. Daarom ondersteunt deze subsidie bedrijven en instellingen bij de meer kleinschalige, kortlopende innovatieprojecten.

500.000 euro
Bedrijven of kennisinstellingen die bewoners en gebouweigenaren de helpende hand bieden, kunnen vanaf 3 juli tot en met 5 september subsidie aanvragen. Dit is nog onder voorbehoud van de officiële bekendmaking in de Staatscourant.

Per project is maximaal 500.000 euro subsidie beschikbaar. Het totale budget van de regeling is 2.865.000 euro.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten