Solar Magazine - Subsidie voor bedrijven die gebouweigenaren helpen verduurzamen met innovaties
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidie voor bedrijven die gebouweigenaren helpen verduurzamen met innovaties
© Tobias LIndner | Dreamstime.com

Subsidie voor bedrijven die gebouweigenaren helpen verduurzamen met innovaties

Bedrijven die gebouweigenaren helpen verduurzamen met kleine innovaties kunnen vanaf 3 juli subsidie aanvragen via de regeling Topsector Energie Gebouwde omgeving (TSE Gebouwde Omgeving).

De subsidie kan aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is bijvoorbeeld bedoeld voor nieuwe of duidelijk verbeterde zonnestroomsystemen voor gebouwen en oplossingen voor een duurzame – al dan niet collectieve – warmte- en koudevoorziening.

Ontwikkelen en verbeteren
Het doel van de subsidie TSE Gebouwde omgeving is producten en diensten te ontwikkelen en te verbeteren. Bedrijven en kennisinstellingen moeten er daarbij voor zorgen dat hun idee binnen 3 jaar leidt tot een eerste gebruik in Nederland en helpt bij de verduurzaming van gebouwen.

TSE Gebouwde omgeving is een aanvulling op de subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). In de vaak grote projecten die voor MOOI-subsidies in aanmerking komen, is niet altijd ruimte om kleinere innovatieve ontwikkelingen op te pakken. Daarom ondersteunt deze subsidie bedrijven en instellingen bij de meer kleinschalige, kortlopende innovatieprojecten.

500.000 euro
Bedrijven of kennisinstellingen die bewoners en gebouweigenaren de helpende hand bieden, kunnen vanaf 3 juli tot en met 5 september subsidie aanvragen. Dit is nog onder voorbehoud van de officiële bekendmaking in de Staatscourant.

Per project is maximaal 500.000 euro subsidie beschikbaar. Het totale budget van de regeling is 2.865.000 euro.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Lens zoekt:

KAM-coördinator

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!