Solar Magazine - AMPYR leent 200 miljoen bij Rabobank voor 350 megawattpiek zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AMPYR leent 200 miljoen bij Rabobank voor 350 megawattpiek zonnepanelen
© AMPYR

AMPYR leent 200 miljoen bij Rabobank voor 350 megawattpiek zonnepanelen

Projectontwikkelaar AMPYR Solar Europe heeft een projectfinanciering van 200 miljoen euro afgesloten bij de Rabobank. Met het geld gaat het bedrijf 350 megawattpiek aan zonne-energieprojecten realiseren.

De financiering wordt direct ingezet om 3 zonne-energieprojecten in Nederland te financieren, later dit jaar zullen er meer projecten volgen.

Kernmarkten
Deze projectfinancieringsfaciliteit markeert een belangrijke stap in de missie van AMPYR Solar Europe om een toonaangevende independent power producer (ipp) in Europa te worden, omdat het hiermee sinds de oprichting in 2021 zijn eerste zonne-energieprojecten in Nederland kan realiseren.

De faciliteit kan worden gebruikt voor het financieren van zonneparken in heel Europa, met een focus op de kernmarkten van AMPYR Solar Europe: Duitsland en Nederland.

Lokale aanwezigheid
‘Het is van groot belang voor ons om een partner zoals Rabobank te vinden’, stelt Dhruv Menon, chief financial officer van AMPYR Solar Europe. ‘We hebben een toonaangevende speler nodig in projectfinanciering die goed aanvoelt wat de behoeften zijn van de lokale gemeenschappen die deelnemen aan de energietransitie. Dankzij Rabobanks combinatie van wereldwijde expertise en tegelijkertijd lokale aanwezigheid kunnen we op maat gemaakte samenwerkingsovereenkomsten bieden aan lokale gemeenschappen en lokale coöperaties.’

Alexander Koeman, managing director van AMPYR Solar Europe Nederland, voegt toe: ‘Deze financieringsfaciliteit stelt ons in staat te starten met de bouw van onze eerste portfolio zonne-energieprojecten in Nederland. Dit helpt ons onze langetermijnplannen te versnellen qua portfoliogroei in het bijzonder en qua energietransitie in het algemeen.’

Eerste kwartaal 2024
De eerste 3 – door SolarEnergyWorks en NaGa Solar Nederland ontwikkelde – te bouwen projecten bevinden zich in Echt-Susteren, Tinte en Venray. De bouwwerkzaamheden zullen binnenkort aanvangen, waarbij de commerciële operationele datum voor alle projecten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 zal zijn.

Het advocatenkantoor Osborne Clarke verleende juridische ondersteuning aan AMPYR Solar Europe, terwijl Rabobank werd vertegenwoordigd door Clifford Chance. Naast de te bouwen projecten heeft AMPYR Solar Europe een portfolio te ontwikkelen projecten van meer dan 1 gigawattpiek in Nederland en inclusief Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een portfolio van meer dan 6 gigawattpiek.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!