Solar Magazine - SOFAR lanceert nieuwe grootschalige batterij SOFAR PowerMaster
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SOFAR lanceert nieuwe grootschalige batterij SOFAR PowerMaster
© SOFAR

SOFAR lanceert nieuwe grootschalige batterij SOFAR PowerMaster

SOFAR heeft op de SNEC 2023 de grootschalige batterij SOFAR PowerMaster gelanceerd. Het nieuwe product met state-of-the-art techniek maakt veilige en betrouwbare energieopslag mogelijk voor utiliteitsprojecten.

De lancering van de volledig zelf ontwikkelde PowerMaster markeert een mijlpaal in het portfolio van SOFAR, dat nu bestaat uit omvormers en energieopslagsystemen voor alle toepassingsscenario’s.

Hybride koelsysteem
Het nieuwe systeem heeft volgens de fabrikant een aantal ‘revolutionaire functies’ die niet alleen de pijnpunten van energieopslag in de utiliteitssector kunnen oplossen, maar ook leiden tot hogere vermogensopbrengsten tegen lagere kosten, optimale veiligheid en een betrouwbare werking.

Met een combinatie van lucht- en vloeistofkoelsystemen heeft de SOFAR PowerMaster een intelligent beschermingssysteem, waarmee het verlies door warmtedissipatie met ongeveer 30 procent wordt beperkt en condensatie in de batterijcompartimenten ook wordt voorkomen. Dit zorgt voor een efficiënte en consistente koeling. Door lagere verschillen in de batterijtemperatuur, ≤ 2,5 graden Celsius, kan het systeem de batterijcellen binnen het optimale temperatuurbereik houden en zo de levensduur van de batterij met 14 procent verlengen.

Veiligheidsprotocollen
De veiligheidsprotocollen van de SOFAR PowerMaster voldoen volgens het bedrijf aan de nieuwste veiligheidsnormen en bestaan uit een drievoudig brandbestrijdingssysteem en een ontwerp dat de uitstoot van brandbare gassen en explosies tegenhoudt om secundaire verbranding te voorkomen. De ingebouwde veiligheidsfuncties bieden de batterijcellen effectieve bescherming tegen hoogspanning of kortsluiting en zorgen voor een stabiele werking.

Flexibele uitbreiding
Door het modulaire ontwerp kan de opslagcapaciteit van 1 opslagkamer worden uitgebreid tot 3,93 megawattuur. Deze flexibiliteit in opslagcapaciteit maakt de PowerMaster geschikt voor alle soorten utiliteitsprojecten. Bovendien verhoogt het slimme energiebeheersysteem per batterijlaag de oplaadcapaciteit van het systeem met 7 procent. Een topologie met 3 niveaus en een conversie-efficiëntie tot 99 procent zorgen daarnaast voor minder verliezen en optimale stroomprestaties.

Het geïntegreerde ontwerp en de geavanceerde beheersystemen van de PowerMaster leiden – in vergelijking met traditionele energieopslagsystemen – tot hogere vermogensopbrengsten en lagere energieopslagkosten voor investeerders. Het systeem is compatibel met batterijcellen van 320 ampère-uur, minimaliseert de initiële investeringskosten en maakt een hogere energiedichtheid mogelijk.

Real-time controle
De SOFAR PowerMaster maakt gebruik van real-time automatische coördinatiecontrole, die garandeert dat de omvormer met een optimaal vermogen werkt. Bovendien verhogen slimme regelalgoritmen de flexibiliteit van de opslagcapaciteit van het systeem.

Yu Feng, vicepresident van SOFAR, verwacht dat de SOFAR PowerMaster een revolutie zal veroorzaken in de energieopslagsector voor utiliteitsprojecten. ‘Als toonaangevende speler op de markt voor energieopslag worden we wereldwijd erkend en gewaardeerd door onze klanten. Bovendien zijn we, in samenwerking met TÜV Rheinland, begonnen aan een whitepaper over energieopslagsystemen voor nutsbedrijven. We zien de toekomst met enthousiasme en vertrouwen tegemoet en blijven ons richten op het leveren van geavanceerde technologische oplossingen om een duurzamere samenleving voor iedereen op te bouwen.’

SOFAR verwacht de SOFAR PowerMaster vanaf het eerste kwartaal van 2024 in Nederland te kunnen leveren.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!