logo
wvhj2023
© Waterrijk Oesterdam
© Waterrijk Oesterdam
6 juni 2023

Waterrijk Oesterdam mag zonnepanelen plaatsen op Oesterdam

Het Rijksvastgoedbedrijf wil Waterrijk Oesterdam een huurrecht geven om ongeveer 2.190 zonnepanelen te mogen installeren op de geluidswal ten zuiden van het eigen vakantiepark.

Tijdens de verkenning van het zonnepark door het Rijksvastgoedbedrijf is gebleken dat de benodigde netaansluiting een cruciale rol speelt in de haalbaarheid van het project. Waterrijk Oesterdam hoeft geen extra netaansluiting te laten realiseren, omdat de volledige opbrengst van de zonnepanelen gebruikt zal worden door het vakantiepark.

4.600 vierkante meter
De zonnepanelen zullen worden aangesloten op de hoofdverdeelkast in het hoofdgebouw van het vakantiepark Waterrijk Oesterdam. Het restant aan capaciteit zal op termijn worden aangesloten op de al aanwezige transformatorstations op het vakantiepark, zodra teruglevering in dit gebied mogelijk is. Hiermee zal vakantiepark Waterrijk Oesterdam dus voorzien in een deel van de eigen stroombehoefte.

De totale oppervlakte van het zonnepark bedraagt 4.600 vierkante meter, waarvan 1.100 vierkante meter op eigen gronden en ongeveer 3.500 vierkante meter op rijksgrond. Vanwege het ontbreken van een directe aansluitmogelijkheid op het elektriciteitsnet in de nabijheid en omdat het zonnepark niet in zijn geheel op rijksgrond komt te liggen, is de inschatting van het Rijksvastgoedbedrijf dat het voor andere partijen niet mogelijk is om een rendabel zonnepark op de locatie te ontwikkelen.

Vergunninghouder
Daarnaast is Waterrijk Oesterdam als initiatiefnemer van het zonnepark vergunninghouder van de vanaf 2017 door henzelf aangelegde geluidswal op de Oesterdam langs de N659. Aan de publiekrechtelijke toestemming voor het gebruik van de geluidswal is ook de plicht verbonden deze te onderhouden. Door het vestigen van een huurrecht voor zowel de geluidswal als de zonnepanelen, blijft deze verplichting in stand.

Het huurrecht voor het realiseren en exploiteren van het zonnepark zal voor een periode van 25 jaar worden aangegaan.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten