Solar Magazine - Vastgoedbedrijf DHG lanceert TwoZero voor investeringen in zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vastgoedbedrijf DHG lanceert TwoZero voor investeringen in zonnepanelen
© DHG

Vastgoedbedrijf DHG lanceert TwoZero voor investeringen in zonnepanelen

David Hart Groep (DHG) heeft een eigen duurzame-energiebedrijf opgericht: TwoZero. DHG TwoZero investeert in zonnepanelen op de daken van SMARTLOG-distributiecentra van de vastgoedbelegger.

De door de pv-installaties opgewekte zonne-energie wordt direct geleverd aan de huurders. Indirect wordt er ook geleverd aan andere huurders en teruggeleverd aan het stroomnet.

Gasloos
DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen vierkante meter aan distributiecentra volgens het SMARTLOG-concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 300.000 vierkante aan SMARTLOG-distributiecentra in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Hellevoetsluis, Rotterdam en Zaandam. Bovendien zit er nog eens  300.000 vierkante meter in de ontwikkelpijplijn.

Het ontwerp van nieuwe SMARTLOG-distributiecentra evolueert continu en is inmiddels standaard gasloos. In iedere distributiecentrum wordt led-verlichting met bewegingssensoren geïnstalleerd en wordt niet alleen de kantoorruimte, maar ook de hele bedrijfshal verwarmd middels vloerverwarming. Hierbij worden de warmtepomp en het ventilatiesysteem van het kantoor gevoed met zonne-energie. Dit ventilatiesysteem is uitgerust met warmteterugwintechniek om energie te besparen.

Netcongestie
DHG TwoZero ontwikkelt ook oplossingen voor locaties waar sprake is van netcongestie, door de realisatie van een off-grid systeem bestaande uit zonnepanelen en batterijen. Deze oplossing zorgt ervoor dat de distributiecentra geheel zelfvoorzienend zijn in energie.

Sinds 2019 worden de daken van alle DHG SMARTLOG-projecten al voorzien van zonnepanelen, maar door een externe partner. De keuze om de zonnepanelenparken vanaf nu zelf te ontwikkelen en te exploiteren met TwoZero is volgens het vastgoedbedrijf een natuurlijke volgende stap voor DHG.

30 megawattpiek
DHG TwoZero zal de daken van alle in aanbouw zijnde SMARTLOG-distributiecentra, inclusief waar mogelijk de bestaande portefeuille, van DHG voorzien van zonnepanelen. Het eerste systeem wordt op dit moment door TwoZero aangelegd op het dak van SMARTLOG Roosendaal. Dit systeem is operationeel vanaf juni 2023.

DHG TwoZero heeft zich als eerste doel gesteld om binnen 1,5 jaar 30 megawattpiek aan zonnestroomprojecten te realiseren, waarmee de volledige DHG vastgoedportefeuille – inclusief de objecten waar geen of onvoldoende elektriciteit kan worden opgewekt – van eigen opgewekte zonne-energie kan worden voorzien.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld
Wocozon zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!