Solar Magazine - Vandebron lanceert Groene stroom-voorspeller: inzicht in ‘groenste’ gebruiksmomenten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vandebron lanceert Groene stroom-voorspeller: inzicht in ‘groenste’ gebruiksmomenten
© Vandebron

Vandebron lanceert Groene stroom-voorspeller: inzicht in ‘groenste’ gebruiksmomenten

Vandebron heeft de Groene stroom-voorspeller gelanceerd. Met de tool wil het energiebedrijf zijn klanten inzicht geven in de ‘groenste’ gebruiksmomenten van de dag zodat consumenten hierop kunnen inspelen.

De Groene stroom-voorspeller is beschikbaar in de apps van Vandebron en stimuleert klanten om op momenten dat het aanbod hoog is duurzame energie te gebruiken. De voorspeller is er zowel voor klanten met een ‘elektrisch rijden’-contract als voor reguliere klanten.

Auto laden
De nieuwe tool haalt dagelijks data op over de bronnen van de beschikbare elektriciteit op het Nederlandse stroomnet, om zo het groenste moment van de dag te berekenen. De introductie van de Groene stroom-voorspeller is in lijn met de lancering van Vandebron’s eerste groene en dynamische energiecontract eerder dit voorjaar, waarmee klanten kunnen inspelen op het actuele aanbod van groene energie.   

Binnenkort komen bij een aantal tankstations in Nederland tijdelijk digitale billboards met informatie over de groene stroompieken om bestuurders van elektrische auto's te motiveren om precies op het juiste moment te laden. ‘De Groene stroom-voorspeller is wat ons betreft de logische volgende stap om consumenten in één oogopslag nog meer bewust te maken van hun energieverbruik en stimuleert hen om bijvoorbeeld hun auto te laden wanneer het aanbod groene stroom op het energienet hoog is’, vertelt Arno van den Berg, chief technology officer van Vandebron.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Solarwatt zoekt:

International Marketing & Communication Manager

Fulltime (40 uur) - Tiel, 4004 JP, 25
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!