logo
wvhj2023
© TESVOLT
© TESVOLT
31 mei 2023

TESVOLT presenteert nieuwe batterij voor bijzondere veiligheidsbehoeften

TESVOLT meldt komende maand op de vakbeurs Smarter E Europe samen met DENIOS een batterijopslagsysteem met geïntegreerde brandveiligheid te introduceren dat wereldwijd uniek is.

De productserie POWER SAFE voldoet aan de strengste commerciële en industriële veiligheidseisen die van kracht zijn in bijvoorbeeld waterwingebieden, gebieden met een verhoogd risico op bosbranden of eisen die voorgeschreven worden door een aantal verzekeringsmaatschappijen.

Technische oplossing
De productserie met brandwerende ommanteling volgens brandklasse F90 zijn leverbaar in verschillende afmetingen, van kleine installaties van 80 kilowattuur tot en met grote energieopslagsystemen van meerdere megawatturen.

‘Wij houden ons al jaren intensief bezig met een veilige opslag van en omgang met gevaarlijke stoffen’, legt Markus Boberg uit, Business Development Manager bij DENIOS. ‘TESVOLT beschikt ook over de technologie voor batterijopslagsystemen die tot de veiligste op de markt horen. Maar in sommige gevallen zijn de veiligheidseisen bijzonder streng, bijvoorbeeld in landen waar speciale milieuvoorschriften gelden, of in gevallen waar verzekeringen specifieke eisen stellen. Samen hebben wij nu een technische oplossing gevonden die zelfs voldoet aan de meest stringente veiligheidseisen, door de batterijopslag te voorzien van een extra brandwerende ommanteling.’

Dubbele frameconstructie
Bij de POWER SAFE-serie worden de energieopslagsystemen ondergebracht in een ruimte met een dubbele frameconstructie die voldoet aan de voorschriften voor brandwerendheid REI 90 of REI 120. De ruimte is bestand tegen een brand van binnen of buiten gedurende minimaal 90 minuten. Dit is meteen ook een bewijs van veiligheid voor goedkeurende instanties. Langdurige goedkeuringsprocedures kunnen zo volgens de 2 bedrijven worden verkort.

Het veiligheidscertificaat staat ook een opstelling toe zonder een minimale afstand tot gebouwen te moeten aanhouden. Bovendien biedt DENIOS een 24-uursmonitoring op afstand aan. Als er zich problemen voordoen, wordt de exploitant onmiddellijk gewaarschuwd. Als extra is er ook een aerosol blussysteem voor de ruimte leverbaar.

Hindernis
‘Wij zijn blij commerciële klanten nu ook een technische oplossing te kunnen bieden voor uiterst gevoelige omgevingen’, stelt Simon Schandert, chief technology officer en medeoprichter van TESVOLT. ‘ Daarmee hebben we weer een hindernis overwonnen om overal schone energie beschikbaar te stellen.’

De prismatische batterijcellen van TESVOLT gelden als de veiligste lithium-ioncellen. Bovendien bewaakt het batterijmanagementsysteem op systeemniveau iedere cel afzonderlijk. Daarmee is het complete systeem onderworpen aan een voortdurende plausibiliteitscontrole. Bij overschrijding van het genormeerde bereik wordt het systeem in een veilige toestand gebracht. De brandwerende ruimten voor de POWER SAFE-serie hebben een Europese Technische Goedkeuring (ETA) en de bijbehorende CE-markering.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten