logo
wvhj2023
© LONGi
© LONGi
26 mei 2023

LONGi presenteert nieuw zonnepaneel van 580 wattpiek en 22,5 procent efficiëntie

LONGi heeft op de Chinese zonne-energievakbeurs SNEC een nieuw zonnepaneel onthuld: Hi-MO 7. Het zonnepaneel heeft een vermogen van 580 wattpiek en kent een efficiëntie van 22,5 procent.

Het zonnepaneel is uitgerust met zonnecellen gebaseerd op M10-wafers en is volgens de fabrikant ontwikkeld voor grondgebonden zonneparken.

HPDC
De Hi-MO 7-module is een nieuwe generatie van de producten die LONGi heeft ontwikkeld op basis van de High Performance and Hybrid Passivated Dual-Junction (HPDC)-technologie.

De achterzijde van de zonnecel is daarbij voorzien van zogenaamde hoge en lage juncties, een geoptimaliseerd ontwerp en geavanceerde depositietechnieken om een passivering over het hele oppervlak te bereiken. Aan de voorzijde is de zonnecel voorzien van een lokale contactlaag met lage weerstand die de efficiëntie verbetert. Bovendien zijn zowel aan de voor- als achterzijde verbeterde antireflectie- en lage-recombinatiefolies aangebracht, evenals metallisatieoplossingen. Hierdoor heeft de HPDC-zonnecel volgens LONGi een betere omzettingsefficiëntie, vermogenstemperatuurcoëfficiënt en hogere betrouwbaarheid.

Gestandaardiseerde grootte
De fabrikant benadrukt verder dat het geoptimaliseerde ontwerp met monokristallijne siliciumwafers van hoge kwaliteit, de aangepaste celpasta, een geoptimaliseerd foliesysteem voor de inkapseling van de modules, een nauwkeurige SMBB-interconnectie en het automatisch lassen van junction boxes betrouwbaarheid gedurende de hele levenscyclus garanderen. De toepassing van gedigitaliseerde productie- en kwaliteitscontroleplatforms, met name intelligente detectietechnologie op basis van kunstmatige intelligentie, garanderen de productkwaliteit. LONGi hanteert op de Hi-MO 7-zonnepanelen daarom een lineaire vermogensgarantie van niet meer dan 0,38 procent.

Bij dit alles wordt de gestandaardiseerde M10-modulegrootte van 2.278 bij 1.134 millimeter aangehouden.

85 gigawattpiek
LONGi heeft afgelopen kalenderjaar circa 47 gigawattpiek aan zonnepanelen uitgeleverd en heeft voor dit jaar de ambitie om 85 gigawattpiek aan zonnecellen en zonnepanelen uit te leveren.

De Hi-MO 7 zal naar verwachting in de tweede helft van het kalenderjaar in massaproductie gaan, met een capaciteit van meer dan 30 gigawattpiek tegen eind 2023.

Bekijk het nieuwe zonnepaneel hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten