Solar Magazine - TotalEnergies wil batterij van 75 megawattuur bouwen in Antwerpen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TotalEnergies wil batterij van 75 megawattuur bouwen in Antwerpen
Saft

TotalEnergies wil batterij van 75 megawattuur bouwen in Antwerpen

TotalEnergies gaat bij zijn raffinaderij in Antwerpen een energieopslagsysteem realiseren. Het gaat om een batterij met een vermogen van 25 megawatt en een opslagcapaciteit van 75 megawattuur.

Na de ingebruikname van 4 batterijparken in Frankrijk met een totale energieopslagcapaciteit van 130 megawattuur, wordt dit project de grootste batterij-installatie van het bedrijf in Europa. De batterijen – 40 Intensium Max High Energy lithium-ion-containers – zullen worden geleverd door Saft, de batterij-dochter van TotalEnergies.

Eind 2024
De installatie, die eind 2024 operationeel zal zijn, gaat helpen te voorzien in de behoeften van het Europese en Belgische hoogspanningstransmissienet. Zo zullen dagelijks stroomschommelingen in het nationale stroomnet opgevangen worden, vooral tijdens piekwinterperiodes. Ook gaat het energieopslagsysteem de netveiligheid waarborgen door actief deel te nemen aan de reservediensten van het landelijk transportnet en meer hernieuwbare elektriciteit in het stroomnet te laten integreren.

450.000 consumenten
‘Dit eerste opslagproject in België – ons grootste in Europa – zal de stabiliteit van de Belgische en Europese netten helpen verzekeren en past perfect in onze multi-energiestrategie’, stelt Olivier Jouny, Senior Vice President Integrated Power bij TotalEnergies. ‘Gesteund door Saft's expertise op het gebied van batterijenergieopslagsystemen zijn we van plan om energieopslagoplossingen in te zetten in landen waar we actief bezig zijn met het ontwikkelen van hernieuwbare-energiebronnen.’

In België levert TotalEnergies stroom aan zijn 450.000 consumenten en 100.000 bedrijven. Het bedrijf ontwikkelt windenergieprojecten op land, met een portfolio van 300 megawatt.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Soly zoekt:

Traineeship Sales Consultant

32-40 uur - Groningen, 9727 DW 5
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!