logo
wvhj2023
© Huawei
© Huawei
17 april 2023

Huawei introduceert nieuwe batterij voor zakelijke eigenaren zonnepanelen

Huawei heeft in de Benelux de nieuwe batterij LUNA2000-200KWH-2H1 geïntroduceerd. Het energieopslagsysteem helpt zakelijke eigenaren van zonnepanelen het rendement van hun installatie te verhogen.

Het energieopslagsysteem is voorzien van lithium-ijzerfosfaat (lfp)-batterijcellen, kent een vermogen van 100 kilowatt en een opslagcapaciteit van 200 kilowattuur.

98,5 procent
De LUNA2000-200KWH-2H1 is opgebouwd uit 12 batterypacks met een gewicht van 140 kilogram en een opslagcapaciteit van 16,13 kilowattuur per stuk. De smart rack controller – met een beschermingsklasse van IP66 – zorgt voor een maximale efficiëntie van meer dan 98,5 procent.

Verder is het energieopslagsysteem voorzien van een ingebouwde batterij-optimizer en de pack level optimizer voorkomt dat het ‘short barrel’-effect optreedt. De mogelijkheid om de batterijpacks onafhankelijk van elkaar te laden en te ontladen verhoogt het rendement van het energieopslagsysteem. De laad- en ontlaadcapaciteit kan daarbij naar behoefte worden aangepast.

Brandblusmodule
Het energieopslagsysteem wordt geleverd met de Smart PCS batterij-omvormer LUNA2000-100KTL-M1 die voorzien is van Smart Air Cooling.

De meervoudige actieve veiligheidsbescherming van de LUNA2000-200KWH-2H1 geeft een pre-warning af in het geval van een thermal runaway. Bovendien is het energieopslagsysteem uitgerust met diverse sensoren – voor CO, waterlekkage en het openstaan van de deuren – en een brandblusmodule die een eventuele brand in 10 seconden blust.

C&I
Meer energie, een optimaal ontwerp, eenvoudige operations & maintenance (o&m) en een hoge veiligheid en betrouwbaarheid maken de LUNA2000-200KWH-2H1 volgens Huawei al met al tot het ideale energieopslagsysteem voor de commerciële en industriële (C&I) zonne-energiemarkt.

Bekijk alle specificaties van de LUNA2000-200KWH-2H1 hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten