Solar Magazine - Bouw zonnepark met 160.000 zonnepanelen langs A15 van start
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouw zonnepark met 160.000 zonnepanelen langs A15 van start
© Rijkswaterstaat

Bouw zonnepark met 160.000 zonnepanelen langs A15 van start

Sunvest heeft het startschot gegeven voor de bouw van Zonnepark15 aan de Hoge Brugstraat in Reeth en Valburg. In een gebied van 60 hectare worden ongeveer 160.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

Met de stroomopbrengst kunnen jaarlijks ongeveer 30.000 huishoudens van energie worden voorzien. De zonne-energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dat gebeurt via het nieuw gerealiseerde onderstation bij Park 15, langs de A15.

Betuweroute
Het zonnepark ligt tussen de A15 en de Betuweroute en loopt van knooppunt Ressen tot aan knooppunt Valburg.

Het zonnepark is straks niet te zien vanaf de noordkant, waar de grootste woonkernen liggen. Dat komt door het geluidsscherm van de Betuweroute. Aan de zuidkant van het zonnepark ligt bedrijventerrein Park 15.

Half jaar
De werkzaamheden gaan naar verwachting ongeveer een half jaar duren. Auto’s en fietsers hoeven niet om te rijden. Verkeer op de Hoge Brugstraat moet alleen rekening houden met meer vrachtverkeer op de weg. Vanwege de verkeersveiligheid zal het vrachtverkeer voor zware transporten zoveel mogelijk via de Tielsestraat rijden. De route via de Grifdijk wordt zo weinig mogelijk gebruikt.

Ook voor fietsers langs de Rijksweg-Zuid geldt dat ze rekening moeten houden met meer vrachtverkeer in de omgeving. Borden wijzen verkeersgebruikers op mogelijke verkeershinder van bouwverkeer.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Field service engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!