logo
wvhj2023
© Rijkswaterstaat
© Rijkswaterstaat
28 maart 2023

Bouw zonnepark met 160.000 zonnepanelen langs A15 van start

Sunvest heeft het startschot gegeven voor de bouw van Zonnepark15 aan de Hoge Brugstraat in Reeth en Valburg. In een gebied van 60 hectare worden ongeveer 160.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

Met de stroomopbrengst kunnen jaarlijks ongeveer 30.000 huishoudens van energie worden voorzien. De zonne-energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dat gebeurt via het nieuw gerealiseerde onderstation bij Park 15, langs de A15.

Betuweroute
Het zonnepark ligt tussen de A15 en de Betuweroute en loopt van knooppunt Ressen tot aan knooppunt Valburg.

Het zonnepark is straks niet te zien vanaf de noordkant, waar de grootste woonkernen liggen. Dat komt door het geluidsscherm van de Betuweroute. Aan de zuidkant van het zonnepark ligt bedrijventerrein Park 15.

Half jaar
De werkzaamheden gaan naar verwachting ongeveer een half jaar duren. Auto’s en fietsers hoeven niet om te rijden. Verkeer op de Hoge Brugstraat moet alleen rekening houden met meer vrachtverkeer op de weg. Vanwege de verkeersveiligheid zal het vrachtverkeer voor zware transporten zoveel mogelijk via de Tielsestraat rijden. De route via de Grifdijk wordt zo weinig mogelijk gebruikt.

Ook voor fietsers langs de Rijksweg-Zuid geldt dat ze rekening moeten houden met meer vrachtverkeer in de omgeving. Borden wijzen verkeersgebruikers op mogelijke verkeershinder van bouwverkeer.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten