Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Conferentie Vehicle2Grid: oproep om zonne-energie en elektrisch rijden slim te koppelen

Conferentie Vehicle2Grid: oproep om zonne-energie en elektrisch rijden slim te koppelen

Zonne-energie en elektrisch vervoer uitbreiden kan op maar één manier. Dat is het pleidooi dat gehouden wordt tijdens de conferentie Vehicle2Grid op 30 en 31 maart bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

'Steden willen het gebruik van elektrisch vervoer en zonnepanelen uitbreiden. Maar vraag en aanbod van schone energie lopen nog niet gelijk op: tijdens zonuren ontstaat overcapaciteit op het net, ’s avonds een tekort. Hoe breiden we schone energie effectief uit?' Het is het centrale onderwerp waarover vertegenwoordigers uit de duurzaamheidssector, de auto-industrie en politici afspraken maken op de conferentie Vehicle2Grid.

Onder meer de Amsterdamse wethouder Duurzaamheid Choho spreekt over de wens om het aantal zonnepaneel-installaties in Amsterdam uit te breiden van 5.000 naar 80.000. De conferentie Vehicle2Grid belicht het probleem dat ontstaat wanneer het aantal zonnepanelen dusdanig sterk toeneemt.

Op de conferentie Vehicle2Grid wordt een roadmap gemaakt van de stappen die nodig zijn om het netwerk van schone energie effectief uit te rollen. Organisator Hugo Niesing van Resourcefully, adviesbureau voor duurzame projecten: ‘We gaan toe naar een stedelijke omgeving waarin we zelf opgewekte energie verbruiken, in plaats van energie van kolencentrales ver weg. Ook de auto-industrie maakt een duidelijk statement op deze conferentie: zij gaan zich nu echt inzetten voor een duurzamere maatschappij. De toekomst zit in projecten als Vehicle2Grid, waarmee je door slim laden zorgt dat er genoeg energie aanwezig is. Dit is goed voor het net, goed voor schone lucht, en goed in het licht van de klimaatverandering.’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!