logo
wvhj2023
© EnergyVision
© EnergyVision
25 maart 2023

Project van de week | 11.000 zonnepanelen voor hallen en paleizen van Brussels Expo

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week Brussels Expo dat door EnergyVision van 11.000 zonnepanelen is voorzien.

De Paleizen van de Heizel kennen een roemrijke geschiedenis die begon bij de wereldtentoonstelling van 1935. Vandaag de dag gaan de expositiehallen door het leven als Brussels Expo en is het uitgegroeid tot het belangrijkste evenementencomplex van België.

Huzarenstukje
In de afgelopen maanden werkten Brussels Expo en EnergyVision aan de installatie van 11.000 zonnepanelen op een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter.

‘Na de Gare Maritime en omliggende gebouwen in 2020 – toen al de grootste zonnefabriek van het Brussels Gewest – hebben we nu opnieuw een record gebouwd’, aldus Maarten Michielssens, chief executive officer van EnergyVision. ‘De bouw van de pv-installatie was een waar huzarenstukje in recordtempo. In minder dan 4 weken tijd werkten de installateurs op de meest complexe daken, en dat in weer en wind – én vriestemperaturen – in putje winter. Alle zonne-energie die niet door Brussels Expo gebruikt kan worden, zullen we leveren aan laadpalen verderop in de stad. De stad Brussel wordt zo steeds groener.’

De zonnepanelen Brussels Expo in cijfers

Fabrikant zonnepanelen: JA Solar

Aantal zonnepanelen: ruim 11.000 stuks

Vermogen pv-installatie: 4,7 megawattpiek

Fabrikant omvormers: Huawei

Installateur: EnergyVision

Modernisering
De pv-installatie is ingehuldigd in aanwezigheid van Brussels burgemeester Philippe Close en Eerste Brussels schepen van Klimaat Benoit Hellings. ‘Met deze zonnepanelen zetten we verder in op de modernisering van Brussels Expo en van onze infrastructuur. Daarnaast gaat het hier ook om de verdere ontwikkeling van de Belgische en Brusselse economie en dit terwijl we investeren in duurzame energie’, aldus burgemeester Close.

‘Met deze 11.000 zonnepanelen kan de Stad Brussel haar Klimaatplan heel concreet uitvoeren’, vult Hellings aan. ‘Dankzij dit ambitieuze initiatief op de daken van Brussels Expo werken we aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 55 procent tegen 2030 en CO2-neutraliteit van de gemeentelijke gebouwen tegen 2040.’

‘Door optimaal gebruik te maken van de bestaande daken heeft Brussels Expo gekozen voor soberheid en tegelijk zetten we de architecturale rijkdom van onze infrastructuren in de verf’, besluit Denis Delforge, chief executive officer van Brussels Expo.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten