logo
wvhj2023
© Astronergy
© Astronergy
22 maart 2023

Astronergy zet kunstmatige intelligentie in voor foutdetectie bij productie zonnepanelen

Astronergy is gestart met de inzet van kunstmatige intelligentie om bij de productie van zonnepanelen fouten te detecteren. De technologie wordt gebruikt bij de fabriek in de Chinese stad Haining.

Afgelopen kalenderjaar nam de Chinese fabrikant al een belangrijke innovatie in gebruik in de fabriek in de oostelijke provincie Zhejiang: automatisch geleide voertuigen voor het transport van productiematerialen. Inmiddels rijden er in de fabriek 226 van deze voertuigen rond.

Kwaliteitscontrole
Astronergy meldt de afgelopen periode diverse tools voor kwaliteitscontrole van zijn productieprocessen te hebben ontwikkeld, zoals een productie-uitvoeringssysteem, een statistische procescontrole en een kwaliteitsinspectie-app.

Voor ieder zonnepaneel wordt een streepjescode als ‘sleutelhanger’ gebruikt en wordt middels kunstmatige intelligentie een elektroluminescentie (el)-test uitgevoerd.

99,7 procent
Astronergy stelt als eerste fabrikant in de pv-industrie kunstmatige intelligentie in te zetten om via algoritmen het uiterlijk en de interne defecten van zonnecellen en zonnepanelen te kunnen controleren.

Op dit moment wordt 72 procent van de zonnecellen die Astronergy produceert middels kunstmatige intelligentie gecontroleerd. De foutdetectienauwkeurigheidsgraad is daarbij meer dan 98 procent. Bij het productieproces van zonnepanelen wordt 92 procent met kunstmatige intelligentie geïnspecteerd en is de foutdetectienauwkeurigheidsgraad 99,7 procent.

Bekijk hier welke zonnepanelen van Astronergy te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten