Solar Magazine - Eerste ingots rollen uit nieuwe CO2-neutrale gigafabriek van Trina Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste ingots rollen uit nieuwe CO2-neutrale gigafabriek van Trina Solar
© Trina Solar

Eerste ingots rollen uit nieuwe CO2-neutrale gigafabriek van Trina Solar

Trina Solar heeft in de Chinese provincie Qinghai een gigafabriek voor de productie van ingots gerealiseerd. De jaarlijkse productiecapaciteit van de fabriek, die CO2-neutraal gebouwd werd, bedraagt 20 gigawattpiek.

De fabriek in het noordwesten van China maakt ingots voor n-type monokristallijn siliciumwafers van 210 bij 210 millimeter.

542 kilogram
Met een gewicht van 542 kilogram en een lengte van 3,8 meter zijn de ingots volgens Trina Solar wereldwijd leidend op het gebied van productietechnologie, kwaliteit en schaal.

Trina Solar startte vorig jaar zomer met de ingotfabriek die een jaarlijke productiecapaciteit van 20 gigawattpiek kent. Afgelopen februari werd de eerste monokristallijne oven ontstoken voor calcineren – een scheikundig verhittingsproces voor gebonden metalen – en officieel in gebruik genomen. Helena Li, president van Global Solar Product Business Group bij Trina Solar, over de mijlpaal: ‘Dit is een belangrijk moment voor Trina Solar, en in het bijzonder een enorme mijlpaal in onze fabriek in Qinghai. Om een project van deze omvang te starten en resultaten te zien in slechts 8 maanden, toont aan hoe effectief en efficiënt onze operaties zijn. Innovatie en duurzaamheid vormen de kern van wat we doen, dus het is fantastisch om vooruitgang te zien, niet alleen in onze toonaangevende technologie, maar ook in milieuvriendelijke producten.’

90 procent
Trina Solar gaat de ingotfabriek gebruiken om de productiecapaciteit en -kwaliteit van zijn n-type zonnepanelen te waarborgen. Omdat de Qinghai-fabriek bijna de gehele pv-productieketen omvat, wordt het een van de belangrijkste locaties van het bedrijf om de levering van primaire materialen voor n-type zonnepanelen met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter te garanderen.

90 procent van de energiebronnen in Qinghai is hernieuwbaar, waardoor Trina Solar stelt de ingots met voornamelijk duurzame energie te kunnen produceren. Met de toevoeging van een smart grid en een stroomafnameovereenkomst voor groene energie, zal het bedrijf het eerste koolstofvrije industriepark van Qinghai opzetten.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!