Solar Magazine - Coolblue opent Suniversity voor opleiden van installateurs zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coolblue opent Suniversity voor opleiden van installateurs zonnepanelen
© Coolblue

Coolblue opent Suniversity voor opleiden van installateurs zonnepanelen

Coolblue Energie heeft de Suniversity geopend: een eigen opleidingsinstituut in Rotterdam waar jaarlijks 150 installateurs van zonnepanelen en laadpalen opgeleid worden.

‘We hebben meer installateurs nodig, omdat de vraag naar onze laadpalen en zonnepanelen door het dak gaat’, vertelt Marijn van Weele, directeur Minder Energie Verkopen bij Coolblue Energie.

Certificaten en diploma’s
Starters aan de Suniversity kunnen certificaten en mbo-3 diploma’s behalen, maar leren volgens Coolblue ook hoe ze ‘installeren met een glimlach’. De installateurs leren volgens het bedrijf alle kneepjes van het installatievak en krijgen lessen in veiligheid. Daarnaast krijgen ze al betaald tijdens de opleiding en kunnen ze daarna meteen aan de slag in het veld.

De opleiding bestaat uit een aantal korte cursussen, verspreid over 10 dagen. Als de installateurs vervolgens aan de slag gaan, biedt je doorgroeimogelijkheden waarin de installateurs op kosten van het bedrijf een mbo-3 diploma kunnen halen als elektromonteur.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!