Solar Magazine - Tesvolt introduceert nieuwe batterij TS HV 30-80 E voor industriële toepassing
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesvolt introduceert nieuwe batterij TS HV 30-80 E voor industriële toepassing
© Tesvolt

Tesvolt introduceert nieuwe batterij TS HV 30-80 E voor industriële toepassing

Tesvolt presenteert een nieuwe generatie batterijen voor industriële toepassingen: de TS HV 30-80 E. De batterijen worden voor het eerst geleverd met een systeem- en opbrengstgarantie van 10 jaar.

Het nieuwe product is volgens de fabrikant volledig afgestemd op de behoeften van bedrijven, van kleine bakkerijen tot en met grote productiebedrijven, en onderscheiden zich door een bovengemiddelde veiligheid en levensduur.

3 batterijen
De dienstverlening voor installateurs is daarbij volledig digitaal beschikbaar: van de configuratie tot ingebruikname en aftersales support. Ook de ingebruikname van het opslagsysteem wordt volledig digitaal uitgevoerd en de installateur hoeft alleen nog maar ter plekke de componenten via de QR-code te scannen. Op het portaal voor partners worden alle stadia van het werk uitgelegd in ‘how-to’-video’s, bovendien bestaat de mogelijkheid persoonlijk advies te vragen via een hotline.

De nieuwe generatie batterijopslag omvat de TS HV 30 E, TS HV 50 E en TS HV 80 E. De opslagsystemen met hoge voltages zijn schaalbaar, en geschakeld bereiken zij een totale capaciteit van maximaal 5 megawattuur. Ook beschikken de opslagsystemen over de Tesvolt-batterijmodule met 22 batterijcellen van de nieuwste generatie Samsung SDI. Nieuw is de 3-fase-batterijomvormer Sunny Tripower Storage van SMA. Deze biedt snellere tijden voor reactie en aansturing en zorgt voor een groot bruikbaar bereik van DC-spanning. Nieuw is ook dat de stroomopslag nu kan worden gecombineerd met 2 verschillende systemen voor energiemanagement: de Basic- of Pro-uitvoering.

Multi-Use-functie
‘In onze nieuwe generatie batterijopslagsystemen ligt onze totale kennis van haast 10 jaar ervaring met de ontwikkeling van stroomopslagsystemen voor grote en kleine bedrijven’, vertelt Simon Schandert, chief technology officer en medeoprichter van Tesvolt. ‘De nieuwe opslagsystemen zijn nog beter aan te passen aan de wensen van industriële klanten. Ze kunnen worden gebruikt voor standaardtoepassingen zoals de optimalisatie van het eigen verbruik of voor piekverlaging, maar ook voor verschillende toepassingen die parallel verlopen. Het zijn net de Multi-Use-functies van ons systeem voor energiemanagement, die zoveel mogelijkheden bieden. Onze klanten kunnen naar behoefte vrijwel alle toepassingen combineren, bijvoorbeeld de optimalisatie van het eigen verbruik bij een gelijktijdige aansturing van producerende en verbruikende apparatuur. Of elektrische voertuigen opladen op basis van prognoses bij een gelijktijdige nulvoeding. Op deze manier zijn straks ook toepassingen en bedrijfsmodellen realiseerbaar die nu misschien nog niet aan de orde zijn.’

De Pro-versie van het energiemanagementsysteem kan 25 laadpunten voor elektrische voertuigen aansturen en prioriteren. De parkeerplaatsen voor klanten kunnen bijvoorbeeld voorrang krijgen op de parkeerplaatsen voor medewerkers. Ook kan een laadpunt zo worden geconfigureerd dat het uitsluitend wordt gevoed met groene stroom van de pv-installatie. Net als de huidige Tesvolt-systemen worden ook de 3 nieuwe opslagsystemen door TÜV Rheinland gecertificeerd, onder meer voor de functionele veiligheid.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
SegenSolar GmbH zoekt:

JUNIOR LEAD MANAGER met focus BENELUX

Fulltime (40 uur) - Dieselstr. 2 50859 Keulen, Duitsland
Triple Solar zoekt:

CFO

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 SH, TT Vasumweg 170
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!