Solar Magazine - ACM wijst handhavingsverzoek tegen transformatorhuisje Stedin af
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ACM wijst handhavingsverzoek tegen transformatorhuisje Stedin af
© Stedin

ACM wijst handhavingsverzoek tegen transformatorhuisje Stedin af

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een handhavingsverzoek tegen netbeheerder Stedin afgewezen. Een consument in Papendrecht had bezwaar gemaakt tegen de komst van een transformatorhuisje.

In dit transformatorhuisje bevindt zich een aansluiting op het middenspanningsnet van Stedin. Een omwonende had de ACM verzocht handhavend op te treden en te onderzoeken in hoeverre, de plaatsing van, het transformatorhuisje voldoet aan alle eisen en of de netbeheerder alle interne processen correct heeft uitgevoerd.

Geen overtreding
Het transformatorhuisje en bijbehorende kabels zijn vlak bij de erfgrens van de consument geplaatst. De omwonende had in eerste instantie haar bezwaren kenbaar gemaakt bij de gemeente Papendrecht en met een beroep op de Wet open overheid (Woo) verzocht om documenten en correspondentie te delen over de besluitvorming van de locatie en de plaatsing van het transformatorhuisje.

Uit de documenten blijkt dat Croonwolter & Dros op 1 februari vorig jaar een vergunningsaanvraag heeft ingediend. De gemeente heeft vervolgens in mei een vergunning verleend. Uit de interne stukken van de gemeente blijkt dat er 3 mogelijke locaties in beeld waren voor het transformatorhuisje en dat het niet eenvoudig was een definitieve locatie te vinden. Stedin had aanvankelijk bezwaren tegen de uiteindelijke locatie, vanwege de krappe ruimte.

De ACM heeft nu besloten het handhavingsverzoek af te wijzen. Deels omdat de toezichthouder niet toeziet op de regelgeving waarop klager zich beroept en deels omdat er geen sprake is van een overtreding. Ze ziet daarom geen aanleiding om handhavend op te treden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Calculator – Duurzame Technieken

32-40 uur - 's-Heerenberg Ulenpasweg 2b 7041 GB
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!