Solar Magazine - Allimex Green Power breidt assortiment uit met omvormers en batterijen Growatt
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Allimex Green Power breidt assortiment uit met omvormers en batterijen Growatt
© Growatt

Allimex Green Power breidt assortiment uit met omvormers en batterijen Growatt

Allimex Green Power heeft zijn productaanbod uitgebreid met de producten van Growatt. Door de samenwerking heeft het Belgische bedrijf een nieuwe reeks batterijen en omvormers in het assortiment.

Een van de nieuwe producten in het assortiment van Allimex Green Power is het modulaire batterijsysteem ARK XH op basis van lithium-ijzerfosfaatechnologie en het bevat geen kobalt.

25,6 kilowattuur
Er kunnen afhankelijk van de gewenste capaciteit minimaal 3 en maximaal 10 batterijmodules geplaatst worden.​ De batterij kan via extra modules namelijk worden geleverd met een opslagcapaciteit van 7,68 tot 25,6 kilowattuur.

Hybride omvormers
2 andere nieuwe producten in het assortiment van Allimex Green Power zijn de hybride omvormers MIN 2500-5000TL-XH en MOD 3-10KTL3-XH. Met deze 1- en 3-fase-omvormers worden zowel AC- als DC-componenten beheerd, terwijl de vlamboogdetectiefunctie de veiligheid garandeert.

Het laadvermogen kan oplopen tot 5 kilowatt bij de 1-fase- en 10 kilowatt bij de 3-fase-omvormer. Het systeem kan eventueel op een later moment uitgebreid worden met alternatieve batterijen. Dit zorgt voor een grotere flexibiliteit bij uitbreiding op de lange termijn. De combinatie van batterij en omvormer kan ervoor zorgen dat 200 procent van het nominale vermogen verwerkt kan worden.

Allimex Green Power is tijdens de vakbeurs Solar Solutions van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 maart te vinden op stand B20. Bestel hier gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Lens zoekt:

KAM-coördinator

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!