De resultaten zijn geverifieerd door TÜV SÜD. Het oude wereldrecord was sinds december 2021 ook al in handen van Risen Energy en stond op 23,65 procent.
Ultradunne wafers
De verbetering van de efficiëntie wordt volgens het bedrijf bereikt door een reeks innovaties zoals ultradunne wafers, zero busbar-technologie, hyper-link-interconnectietechnologie en inkapselingsmateriaal van de zonnecellen.
Even Liu, senior R&D-directeur van Risen Energy, hierover: ‘Het zonnepaneel heeft ook een extreem stabiele temperatuurcoëfficiënt, een hoge bifacialiteit van maximaal 85 procent en is in staat om ook na 30 jaar nog meer dan 90 procent van zijn vermogen te behouden.’
Verbeteringen en reducties
Liu wijst verder op de CO2-voetafdruk van het zonnepaneel die minder is dan 400 kilogram per kilowattpiek. ‘Als nieuwste heterojunctieproduct kent Hyper-ion de beste combinatie van verbeteringen en reducties: een hoog vermogen en hoge stroomopwekking, een hoog rendement en hoge betrouwbaarheid, een lage degradatie en temperatuurcoëfficiënt, een lage CO2-voetafdruk en lage genivelleerde energiekosten.’
De maart 2025-editie van Solar Magazine is verschenen. Het tijdschrift bevat artikelen over de vakbeurs Solar Solutions Amsterdam, zonnecarports, het productteam circulaire zonnepanelen en de zakelijke zonnedakenmarkt.