Solar Magazine - Risen presenteert nieuw zonnepaneel van 710 wattpiek met heterojunctiezonnecellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Risen presenteert nieuw zonnepaneel van 710 wattpiek met heterojunctiezonnecellen
© Risen Energy

Risen presenteert nieuw zonnepaneel van 710 wattpiek met heterojunctiezonnecellen

Risen Energy is gestart met de massaproductie van een zonnepaneel van 710 wattpiek. Het Hyper-ion-zonnepaneel is uitgerust met heterojunctie (hjt)-zonnecellen.

Risen Energy-topman Song Yifeng heeft daarbij een bedrijfsplan ontvouwd om het n-type hjt-product-ecosysteem te hervormen en tegelijkertijd de kosten en de ecologische voetafdruk te verlagen.

15 gigawattpiek
Onderdeel van het plan is ook om de productiecapaciteit van de heterojunctie Hyper-ion-zonnecellen en -zonnepanelen te verhogen tot 5 gigawattpiek in de eerste helft van 2023. In de 6 maanden daarna moet de productiecapaciteit zelfs verdrievoudigd worden tot 15 gigawattpiek.

Risen Energy heeft sinds 2019 fors geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling naar materialen en productieapparatuur en -processen met betrekking tot hjt-technologie. Deze investering heeft het bedrijf naar eigen zeggen in staat gesteld het voortouw te nemen bij het ontsluiten van n-type hjt-technologie.

Laag zilvergebruik
De door Risen Energy gepatenteerde technologie maakt het mogelijk om de ultradunne hjt-zonnecellen met een laag zilververbruik onderling te verbinden. Daardoor worden volgens de fabrikant de kosten verlaagd en tegelijkertijd het uitgangsvermogen en de betrouwbaarheid van het product gegarandeerd.

Het uitgangsvermogen van de nieuwe dubbelzijdige Hyper-ion-zonnepanelen bedraagt 710 wattpiek en een efficiëntie van meer dan 22,5 procent.

20 procent
Vergeleken met een conventioneel frame, heeft het aluminium frame van het heterojunctie Hyper-ion-zonnepaneel volgens de fabrikant een uitzonderlijk hoge sterkte, waarbij het scheurvaste vermogen van het materiaal met 20 procent is verhoogd.

Risen Energy meldt tot slot ook de CO2-emissies die gepaard gaan met de productie van het frame verminderd te hebben.

Bekijk hier in Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen er te koop zijn in de Benelux.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Particulier

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!