Solar Magazine - ‘Consumenten met zonnepanelen willen maximaal 3.000 euro betalen voor thuisbatterij’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Consumenten met zonnepanelen willen maximaal 3.000 euro betalen voor thuisbatterij’
© Hilda Weges | Dreamstime.com

‘Consumenten met zonnepanelen willen maximaal 3.000 euro betalen voor thuisbatterij’

61 procent van de Nederlandse consumenten wil in de komende 2 jaar een thuisbatterij laten installeren als die niet meer dan 3.000 euro kost. Dat blijkt uit een onderzoek van zonne-energiebedrijf enie.nl.

Het bedrijf heeft een steekproef gehouden onder 6.000 Nederlandse consumenten die zonnepanelen bezitten. Ruim 57 procent van hen heeft zich al georiënteerd op een thuisbatterij.

Geld besparen
De respondenten gaven diverse redenen op om een thuisbatterij aan te schaffen, waarbij geld besparen het vaakst genoemd wordt.

Kosten obstakel
Van de zonnepaneelbezitters die aangaven de aanschaf van een thuisbatterij níét te overwegen, geeft bijna 85 procent aan dat de hoge kosten voor hen een struikelblok zijn.

66,2 procent van de respondenten schat de aanschafkosten in tussen de 3.000 à 7.000 euro; de andere groep schat die lager in.

Salderingsregeling
Uit het onderzoek blijkt dat 76,8 procent van de consumenten met zonnepanelen bereid is om tot 3.000 euro te betalen voor een thuisbatterij.

Milan van der Meulen, medeoprichter en -directeur van enie.nl: ‘De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt de komende jaren afgebouwd. Toch blijft verduurzaming van de energievoorziening in Nederland een speerpunt van onze regering. Misschien is het daarom tijd voor subsidie op de thuisbatterij. Zodat de relatief hoge aanschafprijs gematigd wordt en de thuisbatterij voor veel meer mensen betaalbaar wordt. Daarmee worden de businesscase, terugverdientijd en aanschaf interessant voor bijna iedereen.’

Bekijk hier in Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen er te koop zijn in de Benelux.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!