Solar Magazine - Groen licht Heusden voor zonnepark op voormalige stortplaats Bakkersdam
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groen licht Heusden voor zonnepark op voormalige stortplaats Bakkersdam
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Groen licht Heusden voor zonnepark op voormalige stortplaats Bakkersdam

Heusden wil op de voormalige stortplaats Bakkersdam een zonnepark laten bouwen. Het is bedoeld voor inwoners uit de kernen Herpt, Hedikhuizen en Heusden Vesting én ondernemers van bedrijventerrein Bakkersdam.

Het is de bedoeling dat het zonnepark volledig eigendom wordt van een energiegemeenschap. Op die manier kunnen betrokken inwoners en ondernemers meeprofiteren.

Energiegemeenschap
Om dit zonnepark samen met een energiegemeenschap te ontwikkelen, geeft de gemeente opdracht aan het bedrijf Enter Next Level. ‘Een zonnepark bouw je niet in 1 dag. Daar gaan heel wat stappen aan vooraf. De eerste stap is dat dit bedrijf voor ons onderzoekt of het zonnepark en de energiegemeenschap haalbaar zijn. Hiervoor gaan ze eerst gesprekken houden met betrokken inwoners en ondernemers in het gebied. De planning hiervan is nog niet bekend. We houden er rekening mee dat ze in ieder geval tot 1 juli 2024 nodig hebben voor dit hele project.’

Hooibroeken
Bakkersdam is in 2019 al aangewezen als geschikte plek voor een zonneveld. Er is nog een andere locatie waar een zonnepark komt. Dat is zonnepark Hooibroeken aan de Polderweg 1 in Oudheusden op initiatief van Energiecoöperatie Energiek Heusden dat voor 50 procent eigenaar wordt. De zonneweide wordt ontwikkeld in samenwerking met Sunvest en er is inmiddels met succes SDE++-subsidie aangevraagd.

In de komende periode zijn de belangrijkste zaken de technische engineering, de aanbesteding van het zonnepark, de bankfinanciering en de inleg van de lokale deelnemers. Naar verwachting kan er begin 2024 gestart worden met de bouw van het zonnepark.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Stage (online) marketing

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN 23
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!