Solar Magazine - AEROCOMPACT presenteert montagesysteem COMPACTFLAT SN2 voor zonnepanelen op platte daken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AEROCOMPACT presenteert montagesysteem COMPACTFLAT SN2 voor zonnepanelen op platte daken
© AEROCOMPACT

AEROCOMPACT presenteert montagesysteem COMPACTFLAT SN2 voor zonnepanelen op platte daken

AEROCOMPACT lanceert met de COMPACTFLAT SN 2 een vernieuwd montagesysteem op rails voor zonnepanelen op platte daken. Het systeem is een geoptimaliseerde versie van zijn voorganger COMPACTFLAT SN.

Het vernieuwde montagesysteem is geschikt voor alle gangbare zonnepaneelformaten, met inbegrip van zonnepanelen met een groot oppervlak tot 2.384 bij 1.303 millimeter. Het montagesysteem is ook geschikt voor de ophoging van zonnepanelen op beton-, bitumen-, folie- en grinddaken.

Hoog draagvermogen
AEROCOMPACT ontwierp het systeem voor zuid- en oost/west-georiënteerde pv-installaties met een hellingshoek van 10 graden. ‘Aan het eind van het jaar zullen er meer uitvoeringen van de SN 2 volgen om met 1 systeem aan alle eisen van de klant te kunnen voldoen’, aldus productmanager Philipp Pejcl van AEROCOMPACT.

‘Vanwege de steeds grotere zonnepanelen staan fabrikanten van montageoplossingen voor de uitdaging om betrouwbare en kostenefficiënte systemen te ontwikkelen die niet alleen bestand zijn tegen zware sneeuw- en windbelasting, maar ook snel geïnstalleerd kunnen worden’, benadrukt Markus Burger, hoofd Ontwikkeling bij AEROCOMPACT. ‘Met COMPACTFLAT SN 2 zijn we daarin geslaagd. De oplossing met statisch geoptimaliseerde steunen overtuigt dankzij het hoge draagvermogen en is bestand tegen extreme sneeuw- en windbelasting. Dankzij het modulaire concept zijn met deze montageoplossing zowel kosten geoptimaliseerde kleinere projecten als tijds geoptimaliseerde grote projecten te realiseren.’

Klemmen aan korte en lange zijde
‘Ongeacht of het om grote of kleine projecten gaat: je hebt altijd dezelfde producten op voorraad’, vervolgt Pejcl, die wijst op de voordelen van een geringe voorraad. ‘Aangezien we alle componenten voorgemonteerd leveren, kan afhankelijk van de vereisten van de zonnepaneelgrootte slechts 1 monteur de installatie uitvoeren. Dit bespaart kosten én tijd bij de montage.’

De dwarsverbindingen van het systeem kunnen tegelijkertijd als ballastdragers worden gebruikt. Aangezien deze traploos aan de zonnepaneellengte aan te passen zijn, is de voormontage ook zonder zonnepaneel snel en eenvoudig. Een voorgemonteerde flexibele steun past zich traploos aan de juiste hoek aan – afhankelijk van de zonnepaneelbreedte. Veerelementen houden de steun op zijn plaats en vergemakkelijken de positionering van de pv-module. 2 groeven maken klemming aan korte en lange zijde mogelijk en zorgen voor tolerantiecompensatie bij de montage.

Dankzij de diverse configuratiemogelijkheden kan het systeem aan elke projectomvang en -vereiste worden aangepast. De 2 klemvarianten zijn te combineren met 3 railvarianten – kort, gekoppeld en lang. AEROCOMPACT heeft de montageoplossing geïntegreerd in zijn plannings- en engineeringtool Aerotool. Het bedrijf geeft 25 jaar garantie op het product.

AEROCOMPACT is van 14 tot en met 16 maart tijdens de vakbeurs Solar Solutions te bezoeken op standnummer D13. Bestel hier uw toegangskaarten met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Bekijk hier waar het montagesysteem CompactFLAT SN2 van AEROCOMPACT te koop is in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6-B
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!