Solar Magazine - PowerField trekt half miljard euro kapitaal aan voor uitrol zonneparken, batterijen en laadpalen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PowerField trekt half miljard euro kapitaal aan voor uitrol zonneparken, batterijen en laadpalen
© PowerField

PowerField trekt half miljard euro kapitaal aan voor uitrol zonneparken, batterijen en laadpalen

PowerField heeft een half miljard euro kapitaal aangetrokken voor de verdere uitrol van zonneparken, batterijen en laadpalen voor elektrische auto’s. Het gaat onder meer om 500 megawattpiek aan zonneweides.

Het zonne-energiebedrijf stelt met het aangetrokken eigen vermogen en de portefeuillefinanciering een aanzienlijke schaalvergroting te kunnen realiseren. PowerField gaat het kapitaal gebruiken voor de verdere ontwikkeling van een geïntegreerd platform waarop zonneparken, laadstations voor elektrische auto’s en batterijen elkaar aanvullen. 

500 megawattpiek
De portefeuillefinanciering die wordt verschaft door Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) bestaat uit een zogenaamde ‘common terms agreement’ dat is bedoeld om in de komende jaren zonneparken met een capaciteit van 500 megawattpiek te financieren. Eind januari vond de financial close plaats voor de eerste 120 megawattpiek. Daarnaast is er een faciliteit gecreëerd met vooraf vastgestelde voorwaarden voor toekomstige zonne-energieprojecten.

PowerField heeft bijna 300 megawattpiek aan operationele en bouwklare zonne-energieprojecten in Nederland. Waar mogelijk plaatst PowerField batterijen om optimaal gebruik te maken van de netcapaciteit.

650 laadpunten
Daarnaast timmert PowerField met dochteronderneming PowerGo hard aan de weg bij de uitrol van (snel)laadpalen. De laadpunten worden voorzien van zonne-energie van Nederlandse bodem. PowerGo heeft ruim 650 laadpunten in bedrijf en stelt daarnaast een portfolio van sterke contracten en leads elders in Europa te hebben. ‘We willen de grootste virtual power plant van Europa bouwen, waarbinnen wij zonne-energie combineren met opslag in batterijen en laadfaciliteiten voor elektrische auto’s’, aldus Jean-Louis Bertholet, chief executive officer van PowerField. ‘We zijn trots dat zowel EIG als LBBW zich bij ons hebben aangesloten en dat we twee partners hebben gevonden die onze ambities ondersteunen en ons willen helpen om de duurzame energietransitie tot stand te brengen.’

Van Lanschot Kempen Investment Bank trad op als financieel adviseur van PowerField bij het aantrekken van de financiering. Daarnaast werd PowerField geadviseerd door DLA-Piper, Spee & Bijl, Olenz, Deloitte, Intech Risk Management en DNV GL.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
SegenSolar GmbH zoekt:

JUNIOR LEAD MANAGER met focus BENELUX

Fulltime (40 uur) - Dieselstr. 2 50859 Keulen, Duitsland
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - 's-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!