Solar Magazine - Canadian Solar breidt productiecapaciteit zonnepanelen en batterijen fors uit
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Canadian Solar breidt productiecapaciteit zonnepanelen en batterijen fors uit
© Pavel Kapysh | Dreamstime.com

Canadian Solar breidt productiecapaciteit zonnepanelen en batterijen fors uit

Canadian Solar gaat zijn productiecapaciteit voor zonnepanelen en batterijen fors uitbreiden. Het bedrijf heeft een meerjarige investeringsovereenkomst gesloten met de stad Yangzhou in de Chinese provincie Jiangsu.

In het kader van de overeenkomst is Canadian Solars dochterbedrijf CSI Solar van plan om verticaal geïntegreerde productiecapaciteit voor wafers, zonnecellen en zonnepanelen toe te voegen en ook productiecapaciteit voor batterijsystemen te creëren.

3 fasen
Het projectplan wordt in 3 fasen uitgevoerd. De eerste fase beslaat de realisatie van 14 gigawattpiek aan productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen. De eerste fase zal er naar verwachting toe leiden dat in de tweede helft van 2023 de productie kan starten.

De implementatie van fase 2 en 3 is volgens de fabrikant afhankelijk van marktomstandigheden. Het bedrijf verwacht aan het einde van 2023 over een productiecapaciteit van 20 gigawattpiek voor ingots, 35 gigawattpiek voor wafers en 50 gigawattpiek voor zonnecellen en zonnepanelen te beschikken.

Massaproductie
Chief executive officer Shawn Qu hierover: ‘We zijn verheugd om onze productiebasis verder uit te breiden en dit zal onze winstgevendheid verbeteren in een omgeving waarin de grondstofkosten snel dalen. We passen de uitbreidingsplannen dynamisch aan om rekening te kunnen houden met een marktsituatie waarin er een groot aanbod of een krap aanbod is in verhouding tot de vraag. We verwachten dat deze uitbreidingen onze voorhoedepositie op de lange termijn versterken.’

Onlangs meldde de fabrikant ook al gestart te zijn met de massaproductie van zijn nieuwste generatie zonnepanelen: n-type Tunnel Oxide Passivated Contact (TOPCon)-zonnepanelen met een vermogen tot 690 wattpiek.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6-B
Triple Solar zoekt:

Full-stack developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6B
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!