logo
wvhj2023
hero-image
31 januari 2023

SUNOTEC bouwt in 1 jaar tijd 2,3 gigawattpiek aan zonneparken

SUNOTEC meldt afgelopen jaar 2,3 gigawattpiek aan zonne-energieprojecten te hebben gebouwd, waaronder meer dan 70 Europese zonneparken. Dat maakt 2022 het succesvolste jaar in de geschiedenis van het bedrijf.

SUNOTEC stelt Europa’s marktleider te zijn in de bouw van grondgebonden zonneparken. Het bedrijf – dat kantoren heeft te Sofia in Bulgarije en te München in Duitsland – herbergt momenteel meer dan 1.000 medewerkers. Het heeft al 400 zonne-energieprojecten gebouwd, goed voor een vermogen van 6,3 gigawattpiek.

Nederland
‘2022 heeft ons laten zien in hoeverre oorlog, klimaatcrisis en onzekerheid in de energievoorziening invloed hebben op de moderne samenleving’, aldus Bernhard Suchland, chief executive officer van SUNOTEC. ‘Tegelijkertijd is duidelijk geworden wat een positief verschil de solar industrie kan maken.’

Een van de grote projecten die het bedrijf momenteel aan het realiseren is, is een zonnepark aan de rand van het Verila-gebergte dat ongeveer 1 uur ten zuiden van de Bulgaarse hoofdstad Sofia ligt. Dit zonnepark telt 220.230 zonnepanelen met een totaalvermogen van 124 megawattpiek. Oplevering is voorzien in het voorjaar van 2023. In Nederland is SUNOTEC dit jaar onder meer betrokken bij de bouw van zonnepark Groot Roodehaan met een vermogen van 33,3 megawattpiek.

Toeleveringsketens
Het vermogen van SUNOTEC om in 2023 een nog grotere groei van het aantal geïnstalleerde gigawattpiek te registreren, hangt volgens Suchland af van factoren als de toeleveringsketens en goedkeuringsprocedures: ‘Maar we zijn zeer positief over onze vooruitzichten en bovendien zeer gemotiveerd na de resultaten van vorig jaar. De eerste zonneparken die in 2023 gereed moeten zijn, zijn onder andere een zonnepark in het Duitse Doellen van 91 megawattpiek en een zonneweide in het Engelse Bubney van 40,4 megawattpiek. Talloze andere zijn in aanbouw.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten