Solar Magazine - 46 procent agrariërs heeft zonnepanelen op zijn dak
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
46 procent agrariërs heeft zonnepanelen op zijn dak
© A. Havelaar | Dreamstime.com

46 procent agrariërs heeft zonnepanelen op zijn dak

46 procent van de Nederlandse agrariërs heeft zonnepanelen op het dak. Dat blijkt uit onderzoek van Prosu, dat in het afgelopen halfjaar ruim 2.800 agrarische bedrijven heeft ondervraagd.

Prosu heeft voor haar eigen Nationale Agrarische Database onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van zonnepanelen bij agrariërs, al dan niet op het dak of op de grond.

Kalvermesterij aan kop
De kalvermesterij met 61 procent en de pluimveehouderij met 57 procent scoren het hoogst op de aanwezigheid van zonnepanelen.

Er zijn ook agrariërs die aangeven zonnepanelen op de grond te hebben liggen. Bij zo’n 1 à 2 procent van de ondervraagde bedrijven is dat het geval.

Glastuinbouw blijft achter
Opvallend is volgens Prosu het lage percentage zonnepanelen in de glastuinbouw, 63 procent van de glastuinders geeft aan nog geen zonnepanelen te hebben.

De verwachting is volgens de onderzoekers dat vanwege de hoge energieprijzen het aantal zonnepanelen in deze sector snel gaat stijgen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
DSG B.V. zoekt:

Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!