Solar Magazine - Project van de week | Horecagroothandel Hanos installeert 20 megawattpiek aan zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project van de week | Horecagroothandel Hanos installeert 20 megawattpiek aan zonnepanelen
© Milos Ruzicka | Dreamstime.com

Project van de week | Horecagroothandel Hanos installeert 20 megawattpiek aan zonnepanelen

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week een project dat over 2 maanden van start gaat bij horecagroothandel Hanos.

In 1975 opende horecagroothandel Hanos in Apeldoorn zijn eerste vestiging. Bijna 50 jaar later telt het bedrijf 20 vestigingen, verdeeld over Nederland en België.

Bestelbussen en vrachtwagens
Gek genoeg besloot Hanos zo’n 10 jaar geleden niet om eerst zijn bedrijfsgebouwen van zonnepanelen te voorzien, maar zijn bestelbussen.

In 2012 werden pv-modules op de daken van de bestelwagens geïnstalleerd om de vracht op een duurzame wijze te kunnen koelen. Dat bleek zo’n succes dat de groothandel in 2014 besloot om de pv-techniek ook toe te passen op de daken van zijn vrachtwagens.

Verschillende vestigingen
In de komende periode zijn echter ook de daken van het bedrijf aan de beurt en zal Beter Duurzaam bij diverse Hanos-locaties zonnepanelen installeren.

Daarbij wordt voor de vestiging Maastricht – die als eerste aan de beurt is – samengewerkt met Hamer Installatietechniek. Het bedrijf zal de onderverdeelkasten voor de zonnepanelen leveren en installeren.

De nieuwe zonnepanelen van Hanos in cijfers

Zonnepanelen: 20 megawattpiek aan pv-modules

Montagesysteemfabrikant: Van der Valk Solar Systems

Omvormers: power optimizers en omvormers van SolarEdge

Overige montagematerialen: overspanningsbeveiliging van Weidmüller en pv-shelters van Trayco

Installateurs: Beter Duurzaam en Hamer Installatietechniek

Subsidie
Voor de installatie van de zonnepanelen wist Hanos in de afgelopen jaren subsidie te verkrijgen via de SDE++. Zo werd binnen de SDE++ 2021 een beschikking van 1,85 megawattpiek afgegeven voor de vestiging in Delft.

Samen met Maastricht heeft deze vestiging ook de primeur bij de uitrol van de zonnepanelen. In de loop van maart 2023 gaat de installatie van start. Zodra de 5.460 zonnepanelen op het dak van het Limburgse filiaal geplaatst zijn, is de locatie Delft aan de beurt. Daarna zullen gedurende de komende jaren ook de overige vestigingen van Hanos worden voorzien van zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!