logo
wvhj2023
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
25 januari 2023

Groothandel Krannich Solar bereikt mijlpaal van 1.000 medewerkers

Krannich Solar meldt dat het personeelsbestand afgelopen kalenderjaar met 39 procent is gegroeid. De zonne-energiegroothandel heeft hierdoor de historische mijlpaal van 1.000 medewerkers bereikt.

Van de 1.000 medewerkers van Krannich Solar zijn er meer dan 400 actief in Duitsland.

25 vestigingen buiten Duitsland
De groothandel telt buiten thuisland Duitsland nog 25 vestigingen – waaronder de vestigingen in België en Nederland – waar in totaal bijna 600 mensen werken.

Het merendeel van het personeel buiten Duitsland is werkzaam in de Verenigde Staten, waar in de 4 vestigingen meer dan 100 medewerkers werken. De vestiging met het grootste aantal medewerkers op dezelfde locatie is het Zwitserse kantoor met ruim 80 medewerkers.

Blijven groeien
‘Zonnepanelen spelen een zeer belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatcrisis en voor de dringend noodzakelijke energietransitie’, stelt oprichter en chief executive officer Kurt Krannich. ‘Alleen met behulp van zonne-energie kunnen we fossiele brandstoffen en kernenergie vervangen. Er is de komende jaren veel te doen – overal ter wereld. We zullen ons steentje bijdragen en blijven ook in 2023 groeien.’

Zo’n 10 jaar geleden – in 2012 en 2013 – zag de situatie er volgens Krannich voor zijn bedrijf heel anders uit. ‘In die tijd had de pv-industrie voornamelijk te maken met politieke hindernissen. Veel spelers moesten hun bedrijf sluiten. Vandaag de dag weten we dat we sterker uit deze periode zijn gekomen. Sinds 2014 groeit ons aantal medewerkers continu en elk jaar sneller. Afgelopen jaar werden bijna 200 nieuwe medewerkers aangenomen, meer dan ooit tevoren. Voor het nieuwe jaar verwachten we een vergelijkbare dynamische groei.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten