Solar Magazine - Gent voorziet 11 stadsgebouwen van zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gent voorziet 11 stadsgebouwen van zonnepanelen
© Stad Gent

Gent voorziet 11 stadsgebouwen van zonnepanelen

Het Vlaamse Gent gaat 11 stadsgebouwen van zonnepanelen voorzien. Zo wordt het dak van stadsgebouw De Stroom aan de Zuid gerenoveerd, waarna zo’n 150 zonnepanelen geïnstalleerd worden.

Naast De Stroom krijgen ook 10 andere stadsgebouwen mogelijk dit jaar nog zonnepanelen op het dak.

Buurtcentra
De Stroom – ook wel bekend als het oude Electrabel-gebouw – is deze week in de steigers gezet. Het dak wordt geïsoleerd en gerenoveerd met behulp van een torenkraan, en als de renovatiewerken achter de rug zijn, wordt de pv-installatie gerealiseerd. Het einde van de werken is voorzien voor deze zomer.

De 10 andere gebouwen die zonnepanelen op het dak krijgen – al dan niet gecombineerd met een renovatie – zijn freinetschool Het Tandwiel, basisschool Klaverdries, freinetschool het Eiland, het Huis van de Sport, vzw Kunst(h)art, bibliotheek Brugse Poort, buurtcentrum Muide, buurtcentrum Dampoort, buurtcentrum Bloemekenswijk en het Stadskantoor.

30 procent
Het is de ambitie van de stad Gent om ervoor te zorgen dat deze bestuursperiode 30 procent van het elektriciteitsverbruik in de stadsgebouwen uit lokale, groene stroom bestaat. Dankzij deze nieuwe zonnepanelen en tal van andere projecten zal die doelstelling eind dit jaar al bereikt zijn.

‘De zonnepanelen die dit jaar op onze gebouwen komen, zijn samen goed voor het elektriciteitsverbruik van zo’n 110 gezinnen’, vertelt Hafsa El-Bazioui, schepen van Facilitair Management. ‘Dat lijkt weinig, maar samen met de zonnepanelen op het dak van Lemahieu aan de Rigakaai zorgen ze ervoor dat het energieverbruik van Gent eind dit jaar voor meer dan 40 procent uit lokale, hernieuwbare energie bestaat.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!