Solar Magazine - RWE neemt in Duitsland batterij van 128 megawattuur in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RWE neemt in Duitsland batterij van 128 megawattuur in gebruik
© RWE

RWE neemt in Duitsland batterij van 128 megawattuur in gebruik

De installatie van de eerste megabatterij in Duitsland is voltooid. RWE heeft in 14 maanden tijd een energieopslagsysteem gebouwd met een vermogen van 117 megawatt en een opslagcapaciteit van 128 megawattuur.

Het nieuwe systeem start binnen enkele seconden en is in staat om ongeveer 1 uur lang het opgegeven vermogen te leveren. In totaal zijn er 420 blokken met lithium-ionbatterijen geïnstalleerd op de locaties van de RWE-energiecentrales in Lingen en Werne. De systemen hebben een opslagcapaciteit van respectievelijk 49 en 79 megawattuur.

Waterkrachtcentrales
Wat het nieuwe batterijopslagsysteem bijzonder maakt, is de virtuele verbinding met de waterkrachtcentrales van RWE langs rivier de Moezel. Het bedrijf heeft zo’n 50 miljoen euro geïnvesteerd in het megabatterijproject.

RWE exploiteert momenteel energieopslagsystemen met een geïnstalleerd batterijvermogen van ongeveer 270 megawatt en een opslagcapaciteit van 280 megawattuur. Het bedrijf heeft ook in opdracht van derden batterij-installaties gebouwd waardoor het totale portfolio een vermogen van 700 megawatt en een opslagcapaciteit van 1.700 megawattuur beslaat. RWE streeft ernaar om in 2030 wereldwijd batterijopslagsystemen te bouwen met een totaalvermogen van 3 gigawatt.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!