Solar Magazine - Factory Zero lanceert nieuwe generatie alles-in-één-energiemodule met omvormer zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Factory Zero lanceert nieuwe generatie alles-in-één-energiemodule met omvormer zonnepanelen
© Factory Zero

Factory Zero lanceert nieuwe generatie alles-in-één-energiemodule met omvormer zonnepanelen

Factory Zero heeft een nieuwe generatie van zijn alles-in-één-energiemodule gelanceerd. Deze bestaat uit een warmtepomp, buffervat, warmteterugwinning (wtw), meterkast, monitoring en een omvormer voor zonnepanelen.

Bij de centrale energiemodule van het bedrijf is het vermogen van de omvormer voor zonnepanelen naar keuze.

2 onderdelen
Met zijn alles-in-één-energiemodule brengt het bedrijf alle benodigde energietechniek bij elkaar in 1 compact prefab-bouwelement dat direct in een dak kan worden geïntegreerd.

De totale installatie bestaat uit slechts 2 onderdelen: een binnen- en dakdeel. Het product is specifiek gericht op een eenvoudige bouwkundige engineering en een plug-and-play-installatie zonder koeltechnische handelingen. De installatie wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Factory Zero.

Versneld van het gas
Met de vernieuwde energiemodule stelt Factory Zero een impuls te geven aan de ambitie om snel meer woningen van het gas te halen. De typeaanduiding is CE-3K, waarbij 3K staat voor 3.000 het aantal modules dat reeds geïnstalleerd is.

Nieuw aan het binnendeel zijn de compactere afmetingen, de hoogte is met 30 centimeter verlaagd naar 1,5 meter. Ook is de interne opbouw aangepast, zodat service en onderhoud gemakkelijker uit te voeren zijn. Daarnaast heeft de module een nieuw uiterlijk gekregen; omdat er geen technische ruimte nodig is en de module in het zicht staat, is het design van belang.

Minder milieubelastend
Ook het meest toegepaste dakdeel i – voor schuine daken – is verbeterd. Zo gebruikt Factory Zero het minder milieubelastend koudemiddel R32. Daarnaast is de configuratie zo aangepast dat service en onderhoud van binnenuit gedaan kan worden. Verder is de opbouw aangepast zodat een grotere range van hellingshoeken mogelijk wordt. Ook hier is de vormgeving aangepast met een nieuwe, slanke afdekkap die toegang geeft tot de platenwisselaar.

Voor het geheel is een gelijkwaardigheidsverklaring NTA8800 van KIWA ontvangen. Ook is de energiemodule in verschillende rekentools beschikbaar gekomen, zoals Uniec3.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!