logo
wvhj2023
© Huawei
© Huawei
19 december 2022

Huawei Fusion Solar omvormer behaalt score van 100 procent in vlamboogdetectietest TNO

Huawei heeft een score van 100 procent behaald in de vlamboogdetectietest van TNO. De fabrikant bevestigt hiermee de veiligheid van zijn residentiële en commerciële omvormers voor zonnepanelen.

Een omvormer is het ‘brein’ van een pv-installatie die de door zonnepanelen opgewekte gelijkstroom omzet in wisselstroom die in huizen en gebouwen wordt gebruikt. Een belangrijke oorzaak van branden bij zonnestroominstallaties zijn vlambogen. Deze worden veroorzaakt door slechte verbindingen in het gelijkstroomcircuit. Een vlamboogdetector in de omvormer – oftewel arc fault circuit interrupter (AFCI) geheten – kan een vlamboog herkennen en vervolgens de stroomkring onderbreken waardoor de vlamboog direct uitdooft en brand voorkomen wordt.

Meer dan 140 tests
TNO heeft in totaal meer dan 140 tests uitgevoerd in zowel een binnen- als buitenopstelling. Daarbij werd de vlamboog in alle tests direct gedetecteerd en werd de stroomkring door de omvormer van Huawei binnen een halve seconde onderbroken. Hierdoor werd de vlamboog direct gedoofd. Met de behaalde score van 0,5 seconde zit de vlamboogdetectie en onderbreking van het stroomcircuit door de Huawei-omvormer ruim onder de Amerikaanse UL16998-veiligheidsnorm van 2,5 seconde.

In door TNO uitgevoerde tests, in zowel een laboratorium- als in een buitentestopstelling, zijn echte zonnepanelen gebruikt. De vlamboogdetector (AFCI) van de Huawei SUN2000 4KTL-L1 omvormer in combinatie met 10 SUN2000-450W-P optimizers – beide bedoeld voor gebruik in de residentiële markt – hebben als eerste de 100 procent zekerheid behaald. De testresultaten zijn hier te raadplegen.

Bekijk de omvormers van Huawei hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten