logo
wvhj2023
© SAJ
© SAJ
7 december 2022

Solar Solutions Düsseldorf: SAJ en Bliq winnen Best Innovation Award, nieuwe samenwerking met Solarclarity

SAJ heeft met het energieopslagsysteem HS2 samen met Bliq de Best Innovation Award gewonnen op de 1e editie van de vakbeurs Solar Solutions Düsseldorf. Het onthulde daar ook een nieuwe samenwerking met Solarclarity.

De eerste editie van Solar Solutions Düsseldorf trok verdeeld over 2 dagen 8.143 bezoekers naar Messe Düsseldorf. Op de eerste beursdag werd de Best Innovation Award uitgereikt die het meest innovatieve product in de spotlights zette.

HS2
De prijswinnende HS2 is een nieuw alles-in-een, hybride energieopslagsysteem met een vermogen van 3 tot 10 kilowatt. De HS2 integreert een hybride omvormer – naar keuze een 1- of een 3-fase- uitvoering – en een hoogspanningsbatterijcontroller. Daarmee wordt de combinatie van zonnepanelen, energieopslag en het laden van een elektrische auto gefaciliteerd. De HS2 kan in noodgevallen als back-upstroomvoorziening fungeren.

Voet aan de grond
Op de beursvloer ondertekende SAJ een samenwerkingsovereenkomst met Solarclarity. Als onderdeel van deze overeenkomst zal de alles-in-én-oplossing voor residentiële opslag HS2 vanaf januari 2023 beschikbaar zijn bij de groothandel. ‘Onze samenwerking met Solarclarity versterkt onze reputatie als een betrouwbare en capabele zonne-energiefabrikant’, stelt Samil Ouyang, chief executive officer van SAJ. ‘Bovendien krijgen we een nog stevigere voet aan de grond in Europa en wordt onze marktpenetratie versneld.’

‘De zonne-energiesector en innovatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’, vertelt Peter Desmet (Solarclarity en Bliq). ‘Deze award die we samen met SAJ toegekend hebben gekregen, onderstreept dat. De all-in-one-oplossing van SAJ combineert meerdere functies in 1 apparaat en dat maakt hem zeer geschikt voor toevoeging aan bestaande zonnepaneelinstallaties. Door die installaties uit te breiden met de actieve batterijaansturing van Bliq kunnen gebruikers straks geheel automatisch elektriciteit handelen op de open energiemarkt; te weten de EPEX en de BELPEX.

Bekijk alle specificaties van SAJ’s HS2 en Bliq in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten