Solar Magazine - Strategische investering Blackstone in Esdec Solar Group afgerond
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Strategische investering Blackstone in Esdec Solar Group afgerond
© Esdec

Strategische investering Blackstone in Esdec Solar Group afgerond

Blackstone heeft zijn strategische investering in de Esdec Solar Group succesvol afgerond. De investering stelt de fabrikant van montagesystemen onder meer in staat om zijn expansiestrategie te financieren.

Afgelopen zomer kondigden Esdec en aandeelhouder Rivean Capital aan overeenstemming te hebben bereikt om de aandeelhoudersbasis van Esdec te versterken met een strategische investering door Blackstone Energy Partners en Blackstone private equity.

Overnames
De versterkte aandeelhoudersbasis positioneert Esdec om zijn activiteiten verder te laten groeien, met een wijdverspreid netwerk in zowel Europa als de Verenigde Staten, en de gemakkelijke toegang tot kapitaal om de expansiestrategie van de bedrijven te financieren door middel van zogenaamde add-on acquisities.

Esdec richt zich op overnames van bedrijven met gedifferentieerde producten, een omzet die kan groeien door ze internationaal te introduceren, of bedrijven die een sterke marktpositie hebben in regio's waar Esdec nog niet actief is.

Organisatie toekomstbestendig
Om de organisatie toekomstbestendig te maken voor deze nieuwe fase van ontwikkeling en groei, is het financiële team verder uitgebreid. Gert-Jan Antvelink, die vanaf het tweede kwartaal van 2022 werkzaam was als interim chief financial officer, is benoemd tot chief financial officer en lid van de raad van bestuur. Antvelink is de afgelopen jaren hoofdzakelijk werkzaam geweest als chief financial officer in uiteenlopende sectoren, waaronder bij Van Gansewinkel en Bosal. Hij is een financiële executive en brengt ervaring mee in het werken met private equity en M&A-processen.

‘Om duurzame solar voor toekomstige generaties met succes mogelijk te maken, moeten we ons voortdurend richten op de verdere ontwikkeling en groei van ons bedrijf’, stelt Stijn Vos, chief executive officer van Esdec. ‘Ik ben verheugd om de volgende groeifase van ons bedrijf in te gaan met zowel Rivean als Blackstone als even belangrijke strategische aandeelhouders. Beide aandeelhouders brengen hun eigen specifieke expertise mee. Het is een combinatie van diepgaande marktkennis, een local-for-local aanpak, terwijl ze schaalgrootte en expertise gebruiken om economische groei te stimuleren met een positieve impact. Ook ben ik zeer verheugd met de aanstelling van Gert-Jan Antvelink als chief financial officer en board member. Met zijn expertise en jarenlange ervaring in onder andere M&A, hebben we alle skills in huis om duurzame groei te realiseren en onze business verder uit te breiden.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
SolarNRG zoekt:

Junior Beheerder Onderhoudscontracten

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!