Solar Magazine - SolaX breidt productiecapaciteit uit en verkort levertijd omvormers en batterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolaX breidt productiecapaciteit uit en verkort levertijd omvormers en batterijen
© SolaX

SolaX breidt productiecapaciteit uit en verkort levertijd omvormers en batterijen

De Chinese fabrikant SolaX meldt zijn productiecapaciteit uitgebreid te hebben om de levertijd voor de Europese zonne-energiemarkt te verkorten. De jaarlijkse omvormerproductiecapaciteit bedraagt nu 30 gigawatt.

De SolaX-fabriek beslaat een totale oppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter. Het bedrijf heeft nu een jaarlijkse productiecapaciteit van 8,76 miljoen en 7,3 miljoen batterijen met een opslagcapaciteit van 7,4 gigawattuur.

Nieuw magazijn Nederland
Om de massaproductie van SolaX-producten te garanderen, zijn momenteel 14 productielijnen en 6 automatische SMT-lijnen in gebruik.

‘Een snel groeiende vraag gaat altijd gepaard met ontwikkeling van warehousing en logistiek waar we veel energie in hebben gestoken’, aldus het bedrijf. ‘In Nederland is een nieuw magazijn geopend dat de distributiemogelijkheden van SolaX-producten in Europa aanzienlijk zal verbeteren. Moderne apparatuur en intelligent beheer zijn daarbij essentieel. Onder deze omstandigheden zal de levertijd worden verkort en zal de klanttevredenheid aanzienlijk worden verbeterd.’

Routekaart nieuwe producten
SolaX meldt bovendien ook in 2023 een reeks nieuwe producten te lanceren en productvernieuwingen door te voeren. De fabrikant heeft een productlijn van 0,6 tot 150 kilowatt. Het gaat om netgekoppelde pv-omvormers, omvormers voor energieopslag, batterijen en laders voor elektrische auto’s.

In 2023 zal SolaX een reeks nieuwe producten uitbrengen, waaronder X1-Boost G4 en X1-Mini G4 als netgekoppelde oplossingen, de Adapter Box G2 als accessoire en de X1-Hybrid-LV en T-BAT-SYS-HV- S3.5 voor energieopslagtoepassingen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!