Solar Magazine - Eaton introduceert mobiel middenspanningsstation voor extra netcapaciteit bedrijven
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eaton introduceert mobiel middenspanningsstation voor extra netcapaciteit bedrijven
© Eaton

Eaton introduceert mobiel middenspanningsstation voor extra netcapaciteit bedrijven

Eaton introduceert E-House: een mobiel middenspanningsstation dat plug-and-play ingezet kan worden als schakel- en distributiestation tussen het landelijk hoogspanningsnet en het lokale middenspanningsnet.

Het Eaton E-house is een flexibele oplossing voor de congestie op het elektriciteitsnet. Het biedt industriële bedrijven extra productiecapaciteit als de bestaande netaansluiting vol is.

24.000 volt
‘Ons E-house is geschikt voor bedrijven die een eigen energienet willen aansluiten of juist hun bestaande energievoorziening willen uitbreiden met lokaal opgewekte energie’, duidt Johan Abbink, salesmanager Eindgebruikers & Adviseurs bij Eaton. 'Zo kan de benodigde netwerkcapaciteit snel en flexibel worden uitgebreid en daarmee leveren we een wezenlijke bijdrage aan het faciliteren en versnellen van de energietransitie.’

Het hart van de E-house is Eaton’s uitrijdbare middenspanningssysteem Power Xpert UX: een schakelinstallatie tot en met 24.000 volt. Via een powermonitoringsysteem is de UX op afstand te bedienen en te bewaken.

Windmolens en zonneparken
Via het middenspanningsstation wordt stroom geleverd aan bedrijven en wijken en wordt opgewekte energie van windmolens en zonneparken in het landelijke net gebracht. Het Eaton E-house is een kant-en-klaar mobiel station, dat op locatie geplaatst wordt en vrijwel direct en zonder uitgebreide tests, operationeel is.

Een belangrijk voordeel is volgens de fabrikant dat er geen langdurige vergunningsprocessen nodig zijn voor deze bouwvorm, wat bij bouwprojecten wel nodig is. Daarnaast kan het station in zijn geheel zonder inzet van speciaal transport vervoerd worden naar de bestemming.

Inmiddels is Eaton met het E-house een eerste project gestart met een landelijke netbeheerder. In dat project wordt een tijdelijke aansluitoplossing gerealiseerd en het bestaande onderstation uitgebreid.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!