Solar Magazine - Extra kapitaal LRM om bedrijfsvoering van Vlaams-Limburgse bedrijven te verduurzamen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Extra kapitaal LRM om bedrijfsvoering van Vlaams-Limburgse bedrijven te verduurzamen
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Extra kapitaal LRM om bedrijfsvoering van Vlaams-Limburgse bedrijven te verduurzamen

Om Vlaams-Limburgse ondernemingen te helpen verduurzamen, heeft de Vlaamse regering akkoord gegeven op een kapitaalverhoging van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) van 30 miljoen euro.

De kapitaalverhoging vindt plaats op voorstel van minister van Economie en Innovatie Jo Brouns. LRM zal met het geld een nieuw product in het leven roepen – ‘Doorbraakkapitaal’ - om Limburgse kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) die willen investeren in verduurzaming te ondersteunen.

Ingrijpend verduurzamen
‘De verduurzaming van onze ondernemingen en van onze samenleving in haar geheel, is enkel mogelijk als we in wetenschap blijven geloven en iedereen ook effectief ondersteunen om in dat verhaal mee te stappen’, aldus de minister. ‘Met het doorbraakkapitaal maken we kapitaalparticipaties door LRM tot 1 miljoen euro per onderneming mogelijk, specifiek om hun bedrijfsvoering ingrijpend te verduurzamen. Zo ondersteunen we onze Limburgse ondernemingen met de middelen om de nodige toekomstgerichte investeringen vandaag te realiseren en hun afhankelijkheid van fossiele energiebronnen – en daarmee hun energierekening - sterk te verminderen. Zo creëren we een groener en duurzamer Limburg, in een groener en duurzamer Vlaanderen.’

Zonnepanelen en laadpalen
LRM zal de 30 miljoen euro inzetten om projecten die de energietransitie en de verduurzaming van Limburgse ondernemingen versnellen, te faciliteren.

Samen met Limburgse kmo’s zal LRM op bedrijfsniveau in kaart brengen wat de concrete benodigdheden zijn om de productie te verduurzamen, zoals verwarming, isolatie, machinepark, zonnepanelen en laadpalen. Zo kunnen ondernemingen die willen verduurzamen op het vlak van hun productieproces, infrastructuur en zelfs bedrijfsvoering gebruikmaken van deze steun.

40 à 50 projecten
LRM  verwacht gemiddeld 500.000 euro tot 1 miljoen euro per project te investeren en hoopt een 40 à 50 projecten te realiseren.

Met het Doorbraak-kapitaal geeft LRM ook een vervolg aan de succesvolle Doorbraak-lening die de investeringsmaatschappij vorig jaar lanceerde. De Doorbraak-lening is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering die – via een samenwerking van LRM, het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en UHasselt – bedrijven in Limburg ondersteunt om investeringen in internationalisering, digitale en duurzame transformatie te realiseren.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Customer Support medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Werkvoorbereider

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!