Solar Magazine - TenneT selecteert SPIE, Qirion en Volker Enery Solutions voor werk aan hoogspanningslijnen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TenneT selecteert SPIE, Qirion en Volker Enery Solutions voor werk aan hoogspanningslijnen
© TenneT

TenneT selecteert SPIE, Qirion en Volker Enery Solutions voor werk aan hoogspanningslijnen

TenneT heeft langjarige contracten gesloten met SPIE, Qirion en Volker Enery Solutions die werkzaamheden uitvoeren aan de bovengrondse hoogspanningsverbindingen in Nederland.

De 3 bedrijven zullen de komende jaren in opdracht van de landelijke netbeheerder gespecialiseerde werkzaamheden uitvoeren aan het hoogspanningsnet, dat fors moet worden uitgebreid en versterkt.

13 miljard euro
De omschakeling naar een duurzame energievoorziening heeft impact op het huidige hoogspanningsnet, dat hierop oorspronkelijk niet op ontworpen is. De komst van zonneweides, windparken, warmtepompen en elektrisch vervoer zorgen ervoor dat het bestaande stroomnet aangepast moet worden. Tot 2031 verwacht TenneT daartoe bijna 13 miljard euro te investeren.

De hoogspanningsnetbeheerder werkt in de uitvoering intensief samen met gespecialiseerde bedrijven. Hierbij wordt ingezet op langjarige partnerships, waarbij een stabiele samenwerking ontstaat. Voor de werkzaamheden aan de bovengrondse hoogspanningslijnen zijn na een uitgebreide aanbestedingsprocedure de 3 contractpartners geselecteerd. Maarten Abbenhuis, chief operational officer bij TenneT, hierover: ‘We zijn trots op de samenwerking met deze partijen, die met veel kennis en kunde ons kunnen helpen in de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Daarbij hebben deze ondernemingen ook laten zien oog te hebben voor veiligheid in de uitvoering. Dit is een essentieel onderdeel in ons dagelijks werk, zeker bij werken op hoogte. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales Support Teamplayer

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales Representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!