logo
wvhj2023
© Ecorus
© Ecorus
28 november 2022

Samenwerking Chapter en Ecorus: nieuwe kweekvijver voor installatiebedrijven

Chapter lanceert samen met Ecorus nieuwe, laagdrempelige omscholingstrajecten naar zonnepaneelmonteur. Zo wil Ecorus zijn installatiepartners helpen om aan voldoende personeel te komen.

Ecorus levert via zijn installatiepartners de praktijkopleiding – vanuit het idee dat een goede startend pv-monteur de kans moet krijgen om ook in de praktijk te leren – en Chapter vindt de nieuwe talenten en leidt hen op tot startend zonnepaneelmonteur. Het initiatief levert een nieuwe kweekvijver op met technische talenten voor installatiebedrijven.

Concrete hulp
‘Iedereen in de sector onderkent een groot tekort aan installatiecapaciteit, waardoor de implementaties bij huurders van woningcorporaties stagneren’, vertelt Sander van der Laan, directeur Ecorus Home, dat een van de marktleiders is in zonnestroomimplementaties voor woningbouwcorporaties. ‘Met Chapter hebben we een goede partner gevonden die ervoor gaat zorgen dat installatiebedrijven kunnen groeien door de aanwas van gemotiveerd technisch personeel. Voor woningbouwcoorporaties betekent het dat wij kunnen versnellen in de verduurzaming van hun woningen.’

'Het is onze missie om het huidige gat in de arbeidsmarkt te verkleinen door mensen die nu vastzitten in hun werk en een latente behoefte aan een nieuw beroep hebben, te vinden en om te scholen richting maatschappelijk relevante krapteberoepen’, stelt Rutger Laman Trip, chief operational officer van Chapter. ‘Voor de zonne-energiesector hebben we een methode ontwikkeld die laagdrempelig, leuk en effectief is.’

Chapter-methode
Het omscholingsplatform van Chapter is gebaseerd op de ervaring die de oprichters eerder opdeden met het neerzetten van Squla, een onlineleerplatform voor scholieren. De kern van de leermethode is gespreid leren, wat het laagdrempelig en behapbaar maakt. De zogenaamde Chapter-methode bestaat uit 4 simpele stappen. In de eerste stap zoekt en vindt het bedrijf gemotiveerde mensen die pv-installateur willen worden. Stap 2 is de screening waarin men vragen moet beantwoorden als ‘ben je fit en sterk?’, ‘heb je affiniteit met techniek?’, ‘ben je in het bezit van een rijbewijs?’ en ‘heb je geen last van hoogtevrees en ben je gemotiveerd?’. De derde stap is de start van het onlineprogramma tot pv-monteur dat 4 tot 6 weken duurt. De laatste stap is het voorstellen van de beste kandidaten aan potentiële werkgevers.

De volgende omscholingsprogramma’s die door Chapter ontwikkeld zullen worden, zijn onder andere warmtepompmonteur en laadpaalinstallateur.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten