Solar Magazine - Project van de week | Zonnepanelen voor demontabel LAB42 op Amsterdam Science Park
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project van de week | Zonnepanelen voor demontabel LAB42 op Amsterdam Science Park
© Beter Duurzaam

Project van de week | Zonnepanelen voor demontabel LAB42 op Amsterdam Science Park

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week het demontabele onderwijsgebouw #LAB42 dat van zonnepanelen is voorzien.

#LAB42 van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is een goed voorbeeld van circulair en demontabel bouwen. Het gebouw op het Amsterdam Science Park is een flexibel en slim gebouw, dat kan meebewegen met de wensen van de tijd. De draagstructuur van LAB42 is circulair en bestaat uit een 100 procent herbruikbare stalen structuur die werkt als een stellingkast. Het pand is door Beter Duurzaam voorzien van voldoende zonnepanelen om het energieneutraal te maken.

Kunstmatige intelligentie
Het 12.000 vierkante meter grote pand is ontworpen door van Benthem Crouwel Architects en gebouwd door VolkerWessels-onderdeel Visser & Smit Bouw. Beter Duurzaam tekende voor de zonnepaneelinstallatie op het dak.

Het dit najaar in gebruik genomen onderwijsgebouw is de nieuwe UvA-hub voor digitale innovatie en kunstmatige intelligentie. Het doel is om met voorzieningen en door middel van cocreatie ontmoeting, kennisdeling en kruisbestuiving tussen wetenschappers, studenten, bedrijfsleven en de samenleving te stimuleren, om antwoorden te geven op de vraagstukken van morgen.  Mkb-bedrijven en start-ups kunnen in LAB42 ruimtes huren om zich te vestigen.

De zonnecarports van LAB42 in cijfers

Fabrikant zonnepanelen: JinkoSOLAR

Aantal zonnepanelen: 856 zonnepanelen met een vermogen van 360 wattpiek per stuk

Omvormers: omvormers en power optimizers van SolarEdge

Montagesysteem: ValkPro+ van Van der Valk Solar Systems

Installateur: Beter Duurzaam

Bijzonderheden: het gebouw is uitgerust met 332 Skala-gevelpanelen die zijn voorzien van zonnecellen en uitgerust en met SolarEdge-optimizers geplaatst. In totaal is er 1.800 vierkante meter aan zonnepanelen verwerkt op het dak, in de gevels en in het atrium; goed voor een vermogen van ruim 350 kilowattpiek.

 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!