Solar Magazine - Persoonlijk | Nieuwe bestuursleden enie.nl en Whiffle, Nijpels kwartiermaker klimaattafel Bonaire
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Persoonlijk | Nieuwe bestuursleden enie.nl en Whiffle, Nijpels kwartiermaker klimaattafel Bonaire
© Dreamstime.com

Persoonlijk | Nieuwe bestuursleden enie.nl en Whiffle, Nijpels kwartiermaker klimaattafel Bonaire

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de (zonne-)energiesector. Ditmaal onder meer aandacht voor zonnepaneelinstallateur enie.nl, Whiffle en Ed Nijpels.

enie.nl | enie.nl heeft Enrico Ferrari benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht. Hij gaat zich bezighouden met de brede strategische advisering aan de directie van enie.nl. Het bedrijf is in 2013 opgericht door de broers Patrick en Milan van der Meulen. De afgelopen jaren groeide het snel in Nederland, België en Zuid-Afrika. Sinds maart 2022 wordt het bedrijf gesteund door Shell Ventures en pensioenfonds ABP. Patrick van der Meulen over de benoeming van Enrico Ferrari tot voorzitter: ‘Wij zijn een digitaal bedrijf met een sterke focus op de Europese markt voor zonne-energie. We zijn blij dat Enrico zich bij ons voegt als voorzitter. Vooral met zijn sterke achtergrond in snelgroeiende, consumentgerichte en digitale organisaties'.

‘De markt voor duurzame energie is enorm en groeiend. Ik ben ervan overtuigd – en dat zien en horen we ook overal in de media – dat consumenten een oprechte wens hebben om te verduurzamen’, aldus Enrico Ferrari in zijn kennismakingsinterview voor de medewerkers van enie.nl. ‘Ook moeten zij een blijvende, nieuwe infrastructuur creëren voor duurzame energie. De rol van zonne-energiebedrijven zoals enie.nl zal cruciaal zijn voor een succesvolle energietransitie. Het bedrijf is natuurlijk al actief in België en Zuid-Afrika en start begin 2023 in Duitsland. Op basis hiervan willen wij in meer buitenlandse markten actief zijn en ook daar de beste klantervaring creëren. Technologische vernieuwing in zowel de klantreis als het productaanbod is essentieel. Vanuit mijn ervaring op deze thema’s ben ik ervan overtuigd dat ik een toegevoegde waarde kan brengen op strategisch niveau.’

Klimaattafel Bonaire | Ed Nijpels is benoemd tot kwartiermaker van de klimaattafel Bonaire. De Rijksoverheid heeft hem geselecteerd vanwege zijn ruime ervaring als voormalig voorzitter van het Energieakkoord en het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord. Kleine eilanden zoals Bonaire merken dikwijls als eerste de gevolgen van klimaatverandering. Het is daarom extra belangrijk dat de eilanden in Caribisch Nederland verduurzamen en weerbaarder worden tegen het veranderende klimaat. Er bestaat daarbij behoefte aan een centraal platform waar alle relevante kennis en beleid gericht op adaptatie en mitigatie, bijeen wordt gebracht en van waaruit beleidskeuzes worden voorbereid. Die behoefte heeft het bestuurscollege van Bonaire doen besluiten om een klimaattafel Bonaire op te starten.

Nijpels gaat bekijken hoe en in welke vorm de klimaattafel Bonaire kan worden opgezet. Deze werkzaamheden worden samen met een lokale projectleider in gang gezet, met ondersteuning vanuit onder andere het openbaar lichaam en de Rijksoverheid. Het is de bedoeling dat er na 6 maanden een voorstel ligt voor een organisatieplan en strategische agenda. De kwartiermaker zal ook de mogelijkheden onderzoeken voor een klimaattafel op Saba en Sint Eustatius.

Whiffle | Whiffle, leverancier van oplossingen voor weersvoorspellingen met hoge resolutie, verwelkomt 2 nieuwe leden van de raad van commissarissen. Elisabeth Stevens is bekend in de hernieuwbare sector door haar rol als chief operational officer van Sunrock dat projectontwikkelaar is van grootschalige zonnedaken in heel Europa. Kuldip Singh, van huis uit bedrijfseconoom, heeft jarenlange ervaring met het implementeren van digitale en datastrategieën. De afgelopen jaren bekleedde hij verschillende leidinggevende functies en leidde hij de digitale transformatie van Innogy Retail en van de Global Customer Solutions-activiteiten van E.ON Group. Kuldip is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Whiffle. De nieuwste toevoegingen aan de raad van toezicht zorgen volgens het bedrijf voor een diverse en ervaren bestuursvertegenwoordiging en brengen het totaal op 4 leden, onder wie de bestaande leden Janneke Bik en Mathijs van Rijk.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!